6.2 C
Kaunas

Paragaukite

Virtiniai su grybais gardus Kūčių stalo patiekalas. Jeigu laikotės senovinių papročių, atsisakote mėsos ir pieno produktų, tai gera idėja dvylikai Kūčių stalo valgių. Viskas ko reikia tai rudenį susidžiovinti baravykų. Tinka ir marinuoti baravykai arba švieži pievagrybiai. Koldūnai su grybais verdant padvigubės, todėl stenkitės formuoti kuo mažesnius.

Virtiniai su grybais

Tešlai

  • 500 g baltų miltų (naudoju ekologiškus speltos miltus)
  • 230 g vandens
  • žiupsnis druskos

Įdarui

  • 3 – 4 svogūnai (priklauso nuo dydžio)
  • 120 – 150 g džiovintų baravykų (galite naudoti ir marinuotus grybus. Jų reikės dvigubai daugiau nei džiovintų)
  • juodieji pipirai,
  • druska
  • žiupsnis druskos
  • keli žiupsniai prieskonių mišinio kurį sudaro: saldžiosios paprikos, dašiai, česnakai, juodieji pipirai, mairūnai, rozmarinai, raudonėliai.

Gaminimas

  1. Sudedame džiovintus grybus į dubenį, užpilame vandeniu ir paliekame parai. Galite naudoti ir marinuotus baravykus ar bet kuriuos kitus mėgstamus grybus.
  2. Smulkiais kvadratėliais supjaustome svogūnus. Įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus ir pakepiname. Pabarstome šiek tiek pipirų ir druskos.
  3. Nupilame išbrinkusius baravykus. Susmulkiname ir nuvarvinę vandenį sudedame į keptuvę su svogūnais. Šiek tiek pakepiname. Beriame prieskonių mišinio.

4. Miltus sumaišome su vandeniu ir išminkome tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti minkšta ir elastinga. Išminkę tešlą galite palikti 10 min pastovėti, kad geriau išbrinktų glitimas. Tešla bus elastingesnė.

5. Ant stalviršio kur kočiosite tešlą pabarstome miltų. Tešlą padaliname į kelias dalis. Viena tešlos dalį iškočiojame į vientisą blyną. Susirandame nedidelį puodelį, geriausia stiklinę, kad būtų plonomis sienelėmis. Spaudžiame į tešlą ir pasidarome apskritimus virtinukams formuoti.

6. Imame pasigamintus apskritimus ir į juos dedame baravykų-svogūnų įdarą. Apie vieną arbatinį šaukštelį. Kraštus užspaudžiame pirštais. Pabaigoje užtvirtinimui kraštus užspaudžiame šakute. Turėkite omenyje, kad geriausia daryti nedidelio dydžio virtinukus, nes išvirę jie padvigubėja.

7. Ant didelės lėkštės arba tiesiog ant stalviršio patieskite maistinės plėvelės. Dedant ant jos virtinukai neprilips ir imant lengvai atsiklijuos. Išsikočiokite likusią tešlos dalį. Pagaminkite likusius koldūnus. Jeigu jų prisigaminote per daug, pasidėkite į kamerą. Bus kitam kartui. Mums šio kiekio užteko keturių asmenų šeimai.

8. Užvirkitę puodą su vandeniu, įdėkite druskos. Į verdantį vandenį sudėkite virtinukus su grybais. Virkite apie 10 minučių. Patiekite su grietine arba keptais svogūnais. Jeigu nenorite pieno produktų gal Jums patiks veganiška grietinė.

Jeigu Jums patiko šie virtiniai su grybais čia rasite daugiau šventinių receptų:

Silkė su obuoliais

Silkė pataluose

Silkė Kūčioms su baravykais

Pyragėliai su grybais

Kūčiukai receptas

Naujausi receptai

Daugiau receptų