Šis receptas skirtas tiems, kurie negali be pieno produktų. Ar jų tiesiog taip pasiilgsta, kad ima ir nusiperka, nors sveikata neleidžia. Šia veganišką grietinę pasigaminsite labai greitai. Nereikia jokių ypatingų ingredientų. Ji skani ir greitai pagaminama. Naudoti galima su bulviniais patiekalais, padažams ar sriuboms. Jeigu padarysite tirštesnę konsistenciją, galėsite naudoti kaip užtepėlę.
Veganiškos grietinės padažui reikės:
200 g anakardžių
šiek tiek vandens
pundelis šviežių krapų
citrinos arba laimo sulčių
Kaip pasigaminti veganišką grietinę
- Anakardžius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame valandai. Kaitinti produktai netenka daug maistinės vertės. Tačiau su anakardžiais visai kitas reikalas. Juos jau perkame kaitintus. Žalių anakardžių skonis yra itin bjaurus, todėl jie kaitinami tampa tokie kokius matome parduotuvėse, gardaus salstelėjusio skonio.
2. Nupylę vandenį perplaukime anakardžius. Į elektrinį maisto smulkintuvą sudėkite riešutus, įpilkite šiek tiek vandens, įšspauskite laimo ar citrinos sulčių, sudėkite pundelį krapų ir trinkite iki vientisos masės. Anakardžių grietinė gaunasi tikrai puikaus skonio. Jeigu esate alergiški pieno produktams, tai puiki išeitis. Ir sveika žinoma. Aš šią grietinę taip mėgstu, kad naudoju ją visur ir patiekalams gardinti ir kaip užtepėlę.
3. Laikykite sandariame inde šaldytuve iki trijų dienų.
Jeigu ieškote receptų su kuo valgyti šią grietinę, užmeskite akį čia:
Veganiški virtinukai (Video)
Tarkuotų bulvių blynai su grūdėta varške
Paminėkite mus @maistasantstalo Instagrame, kad galėtume pamatyti Jūsų patiekalus ir pažymėkite mus #maistasantstalo