Tarkuotų bulvių blynai. Bulviniai blynai turbūt pats populiariausias patiekalas Lietuvoje, po cepelinų ir šaltibarščių. Blynai iš bulvių populiarūs visame pasaulyje. Vokiečiai turi kelių rūšių bulvinius blynus. Vienus iš jų valgo su cinamonine obuoliene. Man toks derinys atrodo kiek neįprastas. Mano tarkuotų bulvių blynai labai paprasti. Ir tokie gardūs, kad iškepus nelieka net mažiausio gabaliuko. Šį tarkuotų bulvių blynų receptą gali sau pritaikyti tiek veganai, tiek visavalgiai. Jam prireiks tik kelių ingredientų.

Tarkuotų bulvių blynai – Jums reikės

Bulvės: naudojame paprasčiausias kaimiškas bulves.

Česnakas: reikės visos galvutės

Kiaušiniai: geriausiai naudoti kaimiškus ar bent jau ekologiškus.

Grūdėta varškė: pasirinkite savo mėgstamiausią rūšį.

Grietinė: geriausia jogurtinė

Lašiša: šie blynai tobulai dera su rūkyta lašiša. Aš žuvies valgau labai mažai ir retai, todėl mano porcija dažniausiai būna be lašišos.

Žalumynai: tinka viskas ką mėgstate ar turite po ranka. Vasarą visada smulkiai sukarpau ir sudedu į šaldiklį dežutę krapų, jie čia labai tinka. Gali būti petražolės ar svogūnų laiškai, rukola ar špinatai.

Tarkuoti bulviniai blynai receptas

Ingredientai

14 nedidelių-vidutinio dydžio bulvių

Česnako galvutė

3 kaimiški kiaušiniai

druska, pipirai

Padažui

grūdėta varškė

jogurtinė grietinė

1 skiltelė česnako

rūkyta lašiša

Kaip pagaminti tarkuotų bulvinių blynus

Nulupame bulves, nuplauname. Sutarkuojame per stambią burokinę tarką.

bulviniai blynai

Nulupame česnakus, sutarkuojame per smulkesnę tarkavimo pusę. Ant sutarkuotų bulvių pabarstome druskos, pipirų, sudedame sutarkuotus česnakus. Visus stambiai sutarkuotas bulves gerai išminkome, išmasažuojame rankomis kaip tešlą, kad tolygiai pasiskirstytų česnakas ir druska. Maišant rankoms blynai gaunasi skanesni. Nupilame išsiskyrusias sultis.

tarkuotu bulviu blynai

Dubenėlyje su šakute išplakame tris kiaušinius ir supilame į išmaišytą bulvių su česnakais masę. Jeigu nevalgote kiaušinių, galite blynus kepti be jų. Bandžiau, gavosi puikiai. Blynai sulimpa ir gaunasi ne prastesnio skonio. Kiaušiniai bulvių masę daugiau suklijuoja.

Išmaišykite bulves su išplaktais kiaušiniais. Kepkite ant vidutinės kaitros kol gražiai apskrus.

Padažas

Nupilame grūdėtos varškės skystį. Grūdėtą varškę sumaišome su jogurtine grietine, įdedame truputį sutrinto česnako(nebūtinai), druskos ir žalumynų. Viską išmaišome.

Blynus sudedame vieną ant kito. Ant viršaus užpilame padažo, papuošiame rūkytos lašišos gabaliuku. Skanaus!


Paminėkite mus @maistasantstalo Instagrame, kad galėtume pamatyti Jūsų kūrybą ir pažymėkite mus #maistasantstalo.