Tarkuotų bulvių blynai. Bulviniai blynai turbūt pats populiariausias patiekalas Lietuvoje, po cepelinų ir šaltibarščių. Blynai iš bulvių populiarūs visame pasaulyje. Vokiečiai turi kelių rūšių bulvinius blynus. Vienus iš jų valgo su cinamonine obuoliene. Man toks derinys atrodo kiek neįprastas. Mano tarkuotų bulvių blynai labai paprasti. Ir tokie gardūs, kad iškepus nelieka net mažiausio gabaliuko. Šį tarkuotų bulvių blynų receptą gali sau pritaikyti tiek veganai, tiek visavalgiai. Jam prireiks tik kelių ingredientų.
Tarkuotų bulvių blynai – Jums reikės
Bulvės: naudojame paprasčiausias kaimiškas bulves.
Česnakas: reikės visos galvutės
Kiaušiniai: geriausiai naudoti kaimiškus ar bent jau ekologiškus.
Grūdėta varškė: pasirinkite savo mėgstamiausią rūšį.
Grietinė: geriausia jogurtinė
Lašiša: šie blynai tobulai dera su rūkyta lašiša. Aš žuvies valgau labai mažai ir retai, todėl mano porcija dažniausiai būna be lašišos.
Žalumynai: tinka viskas ką mėgstate ar turite po ranka. Vasarą visada smulkiai sukarpau ir sudedu į šaldiklį dežutę krapų, jie čia labai tinka. Gali būti petražolės ar svogūnų laiškai, rukola ar špinatai.
Tarkuoti bulviniai blynai receptas
Ingredientai
14 nedidelių-vidutinio dydžio bulvių
Česnako galvutė
3 kaimiški kiaušiniai
druska, pipirai
Padažui
grūdėta varškė
jogurtinė grietinė
1 skiltelė česnako
rūkyta lašiša
Kaip pagaminti tarkuotų bulvinių blynus
Nulupame bulves, nuplauname. Sutarkuojame per stambią burokinę tarką.
Nulupame česnakus, sutarkuojame per smulkesnę tarkavimo pusę. Ant sutarkuotų bulvių pabarstome druskos, pipirų, sudedame sutarkuotus česnakus. Visus stambiai sutarkuotas bulves gerai išminkome, išmasažuojame rankomis kaip tešlą, kad tolygiai pasiskirstytų česnakas ir druska. Maišant rankoms blynai gaunasi skanesni. Nupilame išsiskyrusias sultis.
Dubenėlyje su šakute išplakame tris kiaušinius ir supilame į išmaišytą bulvių su česnakais masę. Jeigu nevalgote kiaušinių, galite blynus kepti be jų. Bandžiau, gavosi puikiai. Blynai sulimpa ir gaunasi ne prastesnio skonio. Kiaušiniai bulvių masę daugiau suklijuoja.
Išmaišykite bulves su išplaktais kiaušiniais. Kepkite ant vidutinės kaitros kol gražiai apskrus.
Padažas
Nupilame grūdėtos varškės skystį. Grūdėtą varškę sumaišome su jogurtine grietine, įdedame truputį sutrinto česnako(nebūtinai), druskos ir žalumynų. Viską išmaišome.
Blynus sudedame vieną ant kito. Ant viršaus užpilame padažo, papuošiame rūkytos lašišos gabaliuku. Skanaus!
Paminėkite mus @maistasantstalo Instagrame, kad galėtume pamatyti Jūsų kūrybą ir pažymėkite mus #maistasantstalo.