Šokolado ir Matcha pudingo tortas nepaliks abejingų. Šio torto receptas gimė eksperimentų būdu. Šeimyna nubalsavo 9/10, nes buvo tokių, kurie nemėgsta Matcha skonio. Man šio torto konsistencija, purumas, kremiškumas sužadina apetitą. Kodėl pudingo? Nes pirma pasidarysime pudingą, o tada stingdysime.
Ĺ okolado ir Matcha pudingo tortas
20 cm formai
- 1100 g pieno (naudojau avižų)
- 150 g kokybiško pieniško šokolado
- 160 g kokybiško baltojo šokolado
- 70 g sviesto (naudojau augalinÄŻ)
- 16 g Ĺľelatinos
- 60 g krakmolo
- 3 kiaušiniai
24 cm formai
- 1350 g pieno
- 185 g kokybiško pieniško šokolado
- 200 g kokybiško baltojo šokolado
- 85 g sviesto (naudojau augalinÄŻ)
- 20 g Ĺľelatinos
- 75 g krakmolo
- 3 kiaušiniai
26 cm formai
- 1495 g pieno (naudojau avižų)
- 200 g kokybiško pieniško šokolado
- 220 g kokybiško baltojo šokolado
- 95 g sviesto (naudojau augalinÄŻ)
- 22 g smulkiai maltos Ĺľelatinos
- 82 g krakmolo
- 4 kiaušiniai
- 2 šaukšteliai ekologiškos ceremoninės matcha arbatos (nebūtina, galima ir nedėti)
Gaminimas
- AtidÄ—kite pieno (jo reikÄ—s Ĺľelatinai)Â – jei torto forma 20 cm – 100 ml| 24 cm – 120 ml |26 cm – 140 ml|
- Elektriniu plaktuvu gerai išplakite kiaušinius.
- Likusį pieną užvirinkite ir viena ranka plakdami kiaušinius, kita samčiu po truputį supilkite maždaug 3 samčius verdančio pieno. Šis procesas turi vykti pamažu ir nuolat plakant, nes kitaip gali gautis kiaušinienė.
- Į kiaušinių plakinį suberkite krakmolą, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
- Į puode likusį pieną pamažu supilkite kiaušinių ir krakmolo plakinį. Pilkite nesustodami maišyti. Užvirkite, kol pradės burbuliuoti. Ant vidutinės kaitros virkite apie pora minučių. Nesustokite maišyti, kad neprisviltų. Išjunkite kaitrą.
- Į išvirusį pudingą įmeskite sviestą, išmaišykite.
- GautÄ… pudingo masÄ™ padalinkite ÄŻ dvi lygias dalis. VienÄ… dalÄŻ sudÄ—kite ÄŻ atskirÄ… indÄ….
- Ä® vienÄ… pudingo dalÄŻ suberkite smulkiai supjaustytÄ… pieniškÄ… šokoladÄ… ÄŻ kitÄ… pudingo dalÄŻ – baltÄ…jÄŻ šokoladÄ…. Išmaišykite, kad šokoladas ištirptĹł ir pudingo masÄ— pasidarytĹł vientisa. Veikti reikia greitai, kad pudingas neatšaltĹł.
- Pasverkite ĹľelatinÄ… ÄŻ dvi lygias dalis. Jeigu nurodyta 16 g Ĺľelatinos, pasverkite po 8 g. ir suberkite ÄŻ atskirus dubenÄ—lius.
- UĹľvirinkite pradĹľioje atidÄ—tÄ… pienÄ…, padalinkite ÄŻ dvi lygias dalis.
- Vieną dalį pieno supilkite ant želatinos miltelių. Į kitą dalį pieno suberkite matcha arbatos miltelius, greitai išplakite ir supilkite ant antros dalies želatinos. Abu dubenėlius gerai išmaišykite, kad želatina ištirptų.
- Kai želatina visiškai ištirps, matchos dubenėlį supilkite į baltojo šokolado pudingą, kitą dalį į pieniško šokolado pudingą. Abi dalis gerai išmaišykite.
- Į torto formą supilkite pieniško šokolado pudingo dalį. Padėkite kelioms minutėms į šaldytuvą, kad kiek sutvirtėtų. Tada labai atsargiai ant viršaus supilkite matcha pudingo dalį.
- Paruoštą tortą padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Skanaus!