24.1 C
Kaunas

Lėtai kepta lašiša orkaitėje žolelių – acto padaže

Paragaukite

Lėtai kepta lašiša orkaitėje žolelių – acto padaže — pats greičiausias, lengviausias ir labai gardus patiekalas gausiam šeimos susibūrimui, šv. Velykų stalui ar bet kuriai kitai progai. Lašišą paruošite per kelias minutes, o skonis nepaliks abejingų.

Šeimyna šį patiekalą įvertino 10/10. Vieni raukėsi nes nemėgsta petražolių, kiti džiaugėsi žolelėmis, bet visi vieningai pripažino, kad taip kepta lašiša pati skaniausia. Galiu drąsiai sakyti, kad keptuvėje didelėje kaitroje kepama lašiša yra maisto gadinimas. Būtinai išbandykite šį receptą.

Šis lašišos kepimo metodas yra genialus. Dėl nedidelės kaitros lašišos perkepti neįmanoma. Žuvis visiškai iškepa, bet lieka minkšta, drėgna, tirpstanti burnoje. Taip galite kepti ir mėsą, pvz. vištienos krūtinėlę. Iškepusi ji bus sultinga ir minkšta.

Lašišą patiekiu su šviežiu žolelių, alyvuogių aliejaus, acto, svogūnų ir laimo padažu.

Šią lašišą galima patiekti karštą, o nesuvalgius ji bus puikaus skonio ir atvėsusi.

Lėtai kepta lašiša orkaitėje žolelių – acto padaže

6 asmenims

Lašišai

  • 1 kg lašišos filė
  • druskos
  • alyvuogių aliejaus

Žolelių padažui

  • sauja petražolių
  • sauja laiškinių česnakų
  • sauja baziliko
  • 1-2 šaukštai obuolių acto (galima keisti laimo arba citrinos sultimis)
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • žiupsnis juodųjų pipirų
  • 2 laimai (žaliosios citrinos)

Gaminimas

  1. Nuplaukite lašišos filė. Įkepimo skardą įdėkite lašišos filė, paviršių ištepkite alyvuogių aliejumi. Tolygiai pabarstykite druska.
  2. Skardą su lašiša įdėkite į 105-110°C įkaitintą orkaitę, per vidurį, nustatykite kaitinimą viršus apačia. Kepkite 40 – 50 minučių.
  3. Iškepus ant žuvies susidaro baltos spalvos baltymai. Juos atsargiai nuvalykite.
  4. Žolelių padažas
  5. Nuplaukite žoleles, nusausinkite. Smulkiai supjaustykite.
  6. Susmulkintas žoleles suberkite į dubenį, supilkite alyvuogių aliejų, druską, šiek tiek juodųjų pipirų. Sugrūskite mediniu kočėlu, kad išleistų sultis.
  7. Į žoleles įpilkite 1-2 šaukštus acto (paragaukite pagal skonį). Actą puikiai pakeičia citrina, tad jei nemėgstate acto spauskite citrinos.
  8. Iškepus lašišai ją supjaustykite 6 cm gabalėliais – porcijomis. Sudėkite į gražią lėkštę, ant viršaus sudėkite žoleles.
  9. Laimą (žalią citriną) perpjaukite pusiau ir ant kiekvienos porcijos užspauskite šiek tiek sulčių. Patiekite su ryžiais ar šviežiomis daržovėmis. Skanaus!

 

 

 

 

 

Naujausi receptai

Daugiau receptų