17.3 C
Kaunas

Carbonara makaronai receptas

Paragaukite

Carbonara makaronai – receptas atkeliavęs iš Italijos, Lazio regiono. Makaronai Carbonara su šonine Italijoje vadinami pasta Carbonara. Tai makaronai su kreminiu kiaušinių, kietojo sūrio, vytintos kiaulienos ir juodųjų pipirų padažu.

Makaronai su carbonara padažu tikras itališkas delikatesas. Carbonara padažas yra gaminamas su Pecorino Romano (aštrus, sūrus, kietasis avies pieno sūris) arba Parmigiano-Reggiano sūriu. Pasta Carbonara receptas pavyks su bet kuria makaronų rūšimi. Spagečiai yra labiausiai paplitę makaronai, tačiau taip pat naudojami Fettuccine, Rigatoni, Linguine ar Bucatini makaronai.

Italijoje Carbonara makaronai gaminami su vytinta, kepinta kiaulienos šonine, kuri vadinama Guanciale arba Pancetta. Jeigu gyvenate toli nuo įmantrių miesto parduotuvių ir neturite galimybės nusipirkti šių itališkų ingredientų, naudokite įprastą lietuvišką rūkytą šoninę.

Carbonara makaronai receptas

4-6 porcijoms reikės

Ingredientai

  • 500 g ekologiškų makaronų, aš renkuosi spagečius arba Fettuccine
  • 4 kaimiškų kiaušinių (kambario temperatūros)
  • Žiupsnis juodųjų pipirų
  • 200 g Pecorino sūrio (arba bet kurio kito kietojo sūrio)
  • 300 g kiaulienos šoninės Pancetta arba Guanciale (arba lietuviškos rūkytos šoninės)

Gaminimas

1.Smulkiai sutarkuokite sūrį.

2. Nuplaukite kiaušinius arba nuvalykite su actu, nusausinkite. Į dubenėlį, atsargiai sumuškite tris kiaušinius. Su šaukštu išimkite trynius ir sudėkite į kitą didelį dubenį. Dar vieną kiaušinį, visą (neatskirtą) įmuškite į trynių indą.

3. Į trynių dubenį suberkite sūrį, gerai išmaišykite. Turi gautis tiršta, gabaluota masė. Tai vėliau bus kreminis makaronų padažas. Bet dabar pasiruoškime makaronus.

4. Į puodą pripilkite vandens, kai užvirs sudėkite makaronus. Druskos dėti nereikia, nes jos bus pakankamai kiaulienos kumpyje. Makaronus išvirkite „Al dente”. Kitaip tariant truputį „nedavirkite”, nes juos dar vėliau dėsime į keptuvę su šonine. Jeigu sudėsite gerai išvirtus, maišant gausis košė. Taigi išvirkite taip, kad nesigautų makaronų košė.

5. Į keptuvę sudėkite kiaulienos šoninę. Kepkite ant vidutinės kaitros tol kol apskrus ir taps traški. Jeigu pancetta labai riebi, nupilkite šiek tiek riebalų.

6. Kai makaronai baigia virti, pasemkite 1/4 puodelio (4 valgomieji šaukštai) krakmolingo vandens, kuriame virė makaronai, padėkite į šalį ir palikite atvėsti. Šį vandenį naudosime gamindami padažą.

7. Nupilkite vandenį nuo makaronų ir juos tiesiai iš puodo suverskite į keptuvę su pakepinta šonine. Viską atsargiai išmaišykite, kad makaronai prisigertų šoninės skonio.

8. Dabar padažo eilė. Į trynių ir sūrio dubenį supilkite 6 šaukštus atvėsusio makaronų vandens, išmaišykite, suverskite makaronus su šonine ir dar kart atsargiai išmaišykite.

9. Užbarstykite pipirų pagal skonį. Carbonara makaronai paruošti, skanaus! Prieš patiekiant pabarstykite kietojo sūrio arba patiekite jį šalia sudėję į dubenėlį kaip tai daro italai.

Kaip išvirti makaronus „Al dente”

Makaronus virti reikia 2 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės. Paragaukite makaronų, jų centre turėtumėte pamatyti mažą baltą taškelį, rodantį, kad makaronai jau beveik išvirti.

Pervirus makaronai būna nemaloniai minkšti. Jei perkate šviežius makaronus, turėkite omenyje, kad šviežių makaronų virimo laikas trumpesnis nei džiovintų makaronų, kuriuos perkate parduotuvėje. Kai makaronai bus minkšti ir nebetrapūs, nuvarvinkite juos kiaurasamtyje.

Daugiau makaronų receptų:

Kreminiai makaronai su sūriu (maskarpone)

Makaronai su midijomis

Lazanijos receptas

Carbonara makaronai – naudingi patarimai

Carbonara makaronai skaniausi kai patiekiami švieži, ką tik pagaminti. Šaldytuve juos galima laikyti iki dviejų dienų. Jeigu šildysite padaže esantis kiaušinis iškeps, o makaronai nebus tokie skanūs. Geriausia pasigaminti tiek kiek suvalgysite. Jeigu Jums patiko šie makaronai carbonara su šonine, pasidalinkite šiuo receptu su draugais. Skanaus! Ačiū, kad užsukote.

Jeigu pagaminote patiekalą, pažymėkite mus Instagram ir uždėkite grotažymę #maistasantstalo

Naujausi receptai

Daugiau receptų