HomeRECEPTAILIETUVIŠKI PATIEKALAI

LIETUVIŠKI PATIEKALAI

Kada raugti kopūstus 2025 – Trys receptai

Kada raugti kopūstus 2025? Tikslią datą rasite straipsnio pabaigoje. Šiame straipsnyje rasite ir tris gardžius receptus. Rauginti kopūstai gelbėjo mūsų protėvius šaltuoju metų laiku. Jie bus...

Virtinukai su varške – varškėtukai

Virtinukai su varške dar kitaip varškėtukai man tikrų tikriausias desertas ir toks sotus, kad pavalgius esu geras dvi ar tris valandas soti. O geriausia...

Agrastų pyragas

Šis agrastų pyragas minkštas, purus, su lengva agrastų rūgštele. Sumaišysite per kelias minutes, valgys visi ir prašys dar. Taip nutiko mums. Buvo patys skaniausi...

Įdaryti kiaušiniai – 12 skirtingų įdarų

Įdaryti kiaušiniai tinka ne tik Velykų stalui. Juos galite ruošti bet kokia proga kai nesugalvojate ką čia dar padėti ant stalo. Šiandien pasidalinsiu 12...

Medaus tortas – Medutis

Medaus tortas arba Medutis pirmą kartą paminėtas knygoje "Ukrainietiški patiekalai", kuri išleista Kieve 1957 m. Šis receptas apkeliavo daugybę šalių. Jį gamina čekai, lenkai...

Močiutės mieliniai blynai

Močiutės mieliniai blynai labai panašūs į tuos, kuriuos gamindavo per Užgavėnes mokyklos valgykloje. Tikri storuliai. Man tai patys skaniausi mieliniai blynai. Pernai dalinausi mielinių...

Senovinis varškės apkepas

Senovinis varškės apkepas pats puriausias ir minkščiausias. Purus varškės apkepas lygiai toks, kokį kepdavo mano močiutė. Tik varškę ji naudojo ne liesą, o tokią,...

Senovinės varškės spurgos

Senovinės varškės spurgos - traškios, minkštos ir tirpstančios burnoje. Šias spurgas gaminau su daugiau varškės, nes tokios man minkštesnės ir skanesnės. Svarbiausias dalykas, kurį turite...

Senoviškas kugelis – bulvių plokštainis

Bulvių plokštainis arba kugelis kaip jį dažniausiai vadina močiutė yra tas vaikystės patiekalas, kurį visada prisimenu pagalvojus apie ją. Man jis skaniausias patižęs, minkštas,...

Žagarėliai su kefyru (Adelės auselės)

Žagarėliai su kefyru tai tie patys senoviniai močiutės žagarėliai, tik vietoj grietinės naudojau kefyrą. Mūsų šeimoje žagarėlius kepdavo mano prosenelės sesuo Adelė. Būdavo tikra...

Cepelinai receptas

Cepelinai su mėsa yra kultinis mūsų tautos patiekalas. Cepelinų receptas mamos perduodamas dukrai ir taip keliauja iš kartos į kartą. Buvau labai nustebusi, kai...

Spanguolių kisielius (su linų sėmenim arba krakmolu)

Spanguolių kisielius tai tas gėrimas, kurį dažniausiai geriame vieną kartą metuose, per Kūčias ir Kalėdas. Dalinuosi dviem lengvais būdais kaip pagaminti gardų spanguolių kisielių be...

Naujausias receptas