LIETUVIŠKI PATIEKALAI
Kada raugti kopūstus 2025 – Trys receptai
Kada raugti kopūstus 2025? Tikslią datą rasite straipsnio pabaigoje. Šiame straipsnyje rasite ir tris gardžius receptus.
Rauginti kopūstai gelbėjo mūsų protėvius šaltuoju metų laiku. Jie bus...
Virtinukai su varške – varškėtukai
Virtinukai su varške dar kitaip varškėtukai man tikrų tikriausias desertas ir toks sotus, kad pavalgius esu geras dvi ar tris valandas soti. O geriausia...
Agrastų pyragas
Šis agrastų pyragas minkštas, purus, su lengva agrastų rūgštele. Sumaišysite per kelias minutes, valgys visi ir prašys dar. Taip nutiko mums. Buvo patys skaniausi...
Įdaryti kiaušiniai – 12 skirtingų įdarų
Įdaryti kiaušiniai tinka ne tik Velykų stalui. Juos galite ruošti bet kokia proga kai nesugalvojate ką čia dar padėti ant stalo. Šiandien pasidalinsiu 12...
Medaus tortas – Medutis
Medaus tortas arba Medutis pirmą kartą paminėtas knygoje "Ukrainietiški patiekalai", kuri išleista Kieve 1957 m. Šis receptas apkeliavo daugybę šalių. Jį gamina čekai, lenkai...
Močiutės mieliniai blynai
Močiutės mieliniai blynai labai panašūs į tuos, kuriuos gamindavo per Užgavėnes mokyklos valgykloje. Tikri storuliai. Man tai patys skaniausi mieliniai blynai. Pernai dalinausi mielinių...
Senovinis varškės apkepas
Senovinis varškės apkepas pats puriausias ir minkščiausias. Purus varškės apkepas lygiai toks, kokį kepdavo mano močiutė. Tik varškę ji naudojo ne liesą, o tokią,...
Senovinės varškės spurgos
Senovinės varškės spurgos - traškios, minkštos ir tirpstančios burnoje. Šias spurgas gaminau su daugiau varškės, nes tokios man minkštesnės ir skanesnės.
Svarbiausias dalykas, kurį turite...
Senoviškas kugelis – bulvių plokštainis
Bulvių plokštainis arba kugelis kaip jį dažniausiai vadina močiutė yra tas vaikystės patiekalas, kurį visada prisimenu pagalvojus apie ją. Man jis skaniausias patižęs, minkštas,...
Žagarėliai su kefyru (Adelės auselės)
Žagarėliai su kefyru tai tie patys senoviniai močiutės žagarėliai, tik vietoj grietinės naudojau kefyrą. Mūsų šeimoje žagarėlius kepdavo mano prosenelės sesuo Adelė. Būdavo tikra...
Cepelinai receptas
Cepelinai su mėsa yra kultinis mūsų tautos patiekalas. Cepelinų receptas mamos perduodamas dukrai ir taip keliauja iš kartos į kartą. Buvau labai nustebusi, kai...
Spanguolių kisielius (su linų sėmenim arba krakmolu)
Spanguolių kisielius tai tas gėrimas, kurį dažniausiai geriame vieną kartą metuose, per Kūčias ir Kalėdas.
Dalinuosi dviem lengvais būdais kaip pagaminti gardų spanguolių kisielių be...