Naminė Nutella – kitaip šokoladinis kremas patiks visiems gurmanams ir tiems, kurie tikrina produktų sudėtį. Mano naminė Nutela savo sudėtyje neturi alyvpalmių aliejaus ir jokių papildomų priedų. Šį kremą galite naudoti kaip pertepimą tortams ar bet kuriems kitiems desertams.
Receptą dar tobulinsiu, bet šis gavosi visai neblogas, todėl dalinuosi – išbandykite ir Jūs.
Idėja pagaminti riešutų kremą kilo spontaniškai. Po Velykų visos pakampės buvo pilnos šokoladinių kiaušinukų ir zuikučių, todėl nusprendžiau juos paversti į vieną gardų šokoladinį kremą.
Eksperimentas gavosi visai neblogas, kremo neliko, o erzinančio video kaip valgau nebus, nes buvo labai skanu ir pamiršau nufilmuoti.
Naminė Nutella
Jums reikės:
- 200 g pieniško šokolado (skaniau bus jei naudosite kokybišką)
- 20 g baltojo šokolado
- 100 g pieno (naudojau avižų, tiesiog tokį visad naudoju, naudokite kokį naudojate įprastai)
- 3 dideli šaukštai riešutų sviesto(tikresnė Nutella būtų jeigu naudotumėte lazdynų riešutų sviestą. Aš naudojau tai ką turėjau po ranka).
Kaip pasigaminti naminę nutella
- Šokoladą sutrupinkite į stiklinį dubenį. Dubenį įstatykite į puodą. Puode turi būti įpilta vandens tiek, kad siektų dubens apačią.
- Puode užvirinkite vandenį, supilkite pieną į šokolado dubenį ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Dubenį nuimkite nuo puodo, sudėkite riešutų sviestą. Išmaišykite.
🔔Pirmą dieną masės tirštumas bus panašus į karamelę, po paros sutirštės iki kreminės konsistencijos. Skanaus!