24.1 C
Kaunas

Paragaukite

Šie šokoladiniai putėsiai verti pagyrų. Tokius nebūtų gėda patiekti net pačiam karaliui. Tai dar vienas prancūziškas receptas, vietinių vadinamas mousse – liet. musas (putėsiai).

Pagaminti nėra sunku, svarbiausia turėti kokybiško šokolado ir šviežios grietinėlės. Šokolado ieškokite su pačiu didžiausiu kakavos sviesto kiekiu, kad būtų kuo mažiau nereikalingų priemaišų.

Jums reikės trijų rūšių kokybiško šokolado: juodojo, pieniško ir baltojo.

Taip pat pieno, želatinos ir maistui skirtų svarstyklių.

Šokoladiniai putėsiai

Iš šio produktų kiekio man išėjo 3 x 250 ml taurės pilnos nuostabių putėsių. Jeigu naudosite mažesnius desertinius indus, išeis daugiau porcijų.

Receptas pamaitins 3 – 6 žmones priklausomai nuo desertinio indo dydžio

Juodojo šokolado sluoksnis

  • 80 g juodojo šokolado
  • 60 g pieno (naudojau avižų)
  • 150 g riebios grietinėlės
  • 2 g želatinos

Pieniško šokolado sluoksnis

  • 80 g pieniško šokolado
  • 60 g pieno (naudojau avižų)
  • 150 g riebios grietinėlės
  • 2 g želatinos

Baltojo šokolado sluoksnis

  • 80 g baltojo šokolado
  • 60 g pieno (naudojau avižų)
  • 150 g riebios grietinėlės
  • 2 g želatinos

Gaminimas

  1. Pasiruošiame desertinius indus.
  2. Pasverkite 2 g želatinos, suberkite į indelį. Želatiną užpilkite verdančiu pienu(60ml), išmaišykite ir palikite. Kartas nuo karto pamaišykite kol visai ištirps.
  3. Į nedidelį puodą įpilkite truputį vandens, į jį įstatykite stiklinį indą taip, kad dugnas liestųsi su vandeniu. Įjunkite vidutinę kaitrą, kad vanduo po stikliniu indu užvirtų.
  4. Į stiklinį indą sumeskite 80 g juodojo šokolado, uždenkite, kad ištirptų.
  5. Kai šokoladas ištirps, supilkite pieną su ištirpusia želatina ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Išimkite iš puodo ir padėkite kiek atvėsti.
  6. Į plakimo indą supilkite 150 g riebios grietinėlės, išplakite kol sustandės. Į išplaktos grietinėlės indą plakdami supilkite kiek atvėsusį šokolado ir pieno mišinį. Plakite iki vientisos masės.
  7. Kremą tolygiai supilstykite į desertines taures.
  8. Išplaukite ir išvalykite indus ir tą patį procesą pakartokite su pieniško ir baltojo šokolado sluoksniais.
  9. Turėkite omenyje, kad pilant ant viršaus naują kremo sluoksnį, tai daryti reikia labai pamažu-atsargiai, kad dėl stipresnės srovės sluoksniai nesusimaišytų, gautųsi vienodi ir tolygūs.

Desertines taures sudėkite į šaldytuvą nakčiai, patiekite kitą dieną. Skanaus!

 

Naujausi receptai

Daugiau receptų