Ši agrastų tarta su kreminiu įdaru – gaivi, drėgna ir tokia skani, kad nebelieka akimirksniu. Nepersaldi, neperrūgšti, kvepia Normandija, o gal net pačiu Paryžium.
Pagaminsite ją labai paprastai. Užtruksite 15 minučių. Kreminė dalis ir ant viršaus užpiltas šviežias agrastų džemas su želė turės pabūti šaldytuve per naktį, todėl geriausia šią tartą pasigaminti iš vakaro.
Agrastus galite keisti bet kuriomis kitomis mėgstamomis uogomis.
Agrastų tarta su kreminiu įdaru
22 cm formai
Pagrindui
Šaldyta sluoksniuota tešla (galite naudoti sviestinį pagrindą, jo receptas čia)
Kreminis įdaras
- 2 kiaušiniai
- 180 g varškės
- 200 g grietinės
- 20 g sviesto
- 65 g cukraus
- 1 nubrauktas šaukštas bulvių krakmolo
- 0.5 šaukštelio druskos
Agrastų glazūra
- 80 g rudojo cukraus
- 400 g agrastų
- 6 g želė
Gaminimas
- Į torto formą įtieskite kepimo popierių. Kepimo formos dugną išklokite sluoksniuota tešla ir ėkite kepti į 180°C įkaitintą orkaitę, vidurinę lentyną, nustačius funkciją viršus – apačia. Kepkite 15 minučių.
- Į dubenį sudėkite visus kreminės dalies ingredientus ir su rankiniu trintuvu viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.
- Išimkite iškepusį pagrindą. Atpjaukite lygias 3 cm tešlos juosteles tartos šonams(turėtų būti šaltos, kad nesukristų) ir jomis išklokite formos šonus.
- Į vidų supilkite kremą ir dėkite kepti 25 minutėms, į 200°C įkaitintą orkaitę, vidurinę lentyną, funkcija viršus apačia.
- Kol kepa pyragas į puodą suberkite agrastus, užvirkite. Užvirus sumažinkite kaitrą ir vis pamaišant palikite agrastus šiek tiek pavirti kol pasileis sultys. Pasileidus sultims suberkite cukrų ir dar šiek tiek pavirkite. Nepamirškite pamaišyti.
- Kai agrastų masė visiskai suminkštės, išjunkite kaitrą. Nukoškite šiek tiek sulčių į atskirą nedidelį dubenėlį. Nukoštų agrastų neišmeskite, grąžinkite į puodą, kuriame virė. Puodą uždenkite.
- Į karštas agrastų sultis suberkite želatiną, išmaišykite ir uždenkite, kad želatina ištirptų. Po 5 minučių gerai išmaišykite ir uždenkite dar 3-4 minutėms. Kai želatina visiškai ištirps, sultis supilkite atgal į puodą, išmaišykite.
- Iškepusį pyragą padėkite atvėsti kambario temperatūroje. Tuomet įdėkite į šaldytuvą 10 minučių.
- Ant viršaus supilkite kiek atvėsusį agrastų džemą ir padėkite į šaldytuvą nakčiai arba nemažiau 4 valandų. Ryte nuimkite formą ir ragaukite. Skanaus!