Panakota su kokosų pienu
Panakota su kokosų pienu arba grietinėle patiks visiems, kurie netoleruoja laktozės. Kokosinė panakota yra tas tobulas desertas kurį pagaminsi per penkias - dešimt minučių....
Klasikinė panakota receptas
Panakota - itališkai Panna cotta ("virtas kremas") yra tas tobulas desertas kurį pagaminsi per penkias minutes. Švenčių metu tai tiesiog išsigelbėjimas, kai patiekalų daug,...
Tinginių balandėliai grietinės padaže
Tinginių balandėliai - tokie pat skanūs kaip ir tradiciniai balandėliai. Minkšti, sultingi, tirpstantys burnoje. Tinginio balandėliai pamaitins visus alkanus. Juos apie valandą kepiau orkaitėje....
Močiutės mieliniai blynai
Močiutės mieliniai blynai labai panašūs į tuos, kuriuos gamindavo per Užgavėnes mokyklos valgykloje. Tikri storuliai. Man tai patys skaniausi mieliniai blynai. Pernai dalinausi mielinių...
Baltyminė pupelių užtepėlė – patiekalas iš Kosta Rikos
Pupelių užtepėlė tiks bet kokiai progai. Tai pats skaniausias baltyminis užkandis, kurį pagaminsi tik iš augalų. Frijoles Molidos - taip Kosta Rikoje vadinamas pupelių...
Kruasanų pyragas su avietėmis ir pudingu
Tai pats minkščiausias ir puriausias kruasanų pyragas. Pagaminsi vos per 10 minučių.
Šį receptą pamačiau pas vieną amerikietę, kuri į pyragą dar dėjo ir džemo,...
Senovinis varškės apkepas
Senovinis varškės apkepas pats puriausias ir minkščiausias. Purus varškės apkepas lygiai toks, kokį kepdavo mano močiutė. Tik varškę ji naudojo ne liesą, o tokią,...
Senovinės varškės spurgos
Senovinės varškės spurgos - traškios, minkštos ir tirpstančios burnoje. Šias spurgas gaminau su daugiau varškės, nes tokios man minkštesnės ir skanesnės.
Svarbiausias dalykas, kurį turite...
Senoviškas kugelis – bulvių plokštainis
Bulvių plokštainis arba kugelis kaip jį dažniausiai vadina močiutė yra tas vaikystės patiekalas, kurį visada prisimenu pagalvojus apie ją. Man jis skaniausias patižęs, minkštas,...
Kijevo kotletai
Kijevo kotletai kaip ir daugelis kitų legendinių patiekalų, kuriuos laikome tradiciniais mūsų kraštų patiekalais iš tikrųjų atkeliavo iš Prancūzijos. Rusijos aristokratai dievino prancūzišką virtuvę....
Žagarėliai su kefyru (Adelės auselės)
Žagarėliai su kefyru tai tie patys senoviniai močiutės žagarėliai, tik vietoj grietinės naudojau kefyrą. Mūsų šeimoje žagarėlius kepdavo mano prosenelės sesuo Adelė. Būdavo tikra...
Cepelinai receptas
Cepelinai su mėsa yra kultinis mūsų tautos patiekalas. Cepelinų receptas mamos perduodamas dukrai ir taip keliauja iš kartos į kartą. Buvau labai nustebusi, kai...