4.4 C
Kaunas

Paragaukite

Pesto padažas – receptas atkeliavo is Genujos, Italijos. Genuja yra Ligurijos regiono sostinė. Tradicinis itališkas pesto receptas labai paprastas.

Pesto padažo receptas gaminamas iš Europinių kedrų riešutų, rupios druskos, česnako, šviežio baziliko lapų ir kietojo sūrio. Italijoje naudojamas Parmigiano-Reggiano(lietuviškai parmezanas) arba Pecorino Sardo sūris ir alyvuogių aliejus.

pesto receptas

PESTO PADAŽAS RECEPTAS

  • pusės stiklinės kedro riešutų (galite naudoti bet kuriuos kitus mėgstamus riešutus, jeigu tai anakardžiai, lazdyno riešutai ar graikiniai, prieš tai būtina išmirkinti)
  • 2 valgomieji šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1 česnako skiltelė
  • žiupsnelis druskos
  • 2 stiklinės baziliko lapelių
  • 60 g šalto spaudimo alyvuogių aliejaus (galima daugiau jeigu reikia)
  • pora žiupsnių tarkuoto kietojo sūrio (galima dėti daugiau ar mažiau pagal kiekvieno skonį)

Kaip pasidaryti pesto padažą

  1. Riešutus, česnaką ir citrinų sultis sudėkite į elektrinę trintuvę ir trinkite kol viską susmulkinsite.
  2. Sudėkite baziliką ir trinkite vėl. Įpilkite alyvuogių aliejaus.
  3. Suberkite sūrį ir trinkite kol gausis vientisa masė. Jeigu norite veganiško pesto, tiesiog nedėkite sūrio.

KAIP GAMINA ITALAI

Visi ingredientai sudedami į specialią marmuro grūstuvę, tada su medine trintuve sugrūdami iki vientisos kreminės konsistencijos.

Pirmiausia sudedami riešutai, česnakas, viskas sutrinama iki vientisos masės. Tada sudedami nuplauti ir nusausinti baziliko lapai, beriamas tarkuotas sūris ir pilama šiek tiek tyro, šalto spaudimo alyvuogių aliejaus, kad geriau išsimaišytų sūris.

Pesto padažą šeimininkės sudeda į švarų indelį, ant viršaus užpila šiek tiek aliejaus, kad ilgiau išsilaikytų. Šaldytuve paruoštą padažą galima laikyti savaitę.

Daugiau padažų receptų

Bešamelio padažas

Naminis majonezas

Veganiškas majonezas

Veganiška grietinė

Garstyčių medaus padažas

Adžika receptas

PATIEKALAI IR RECEPTAI SU PESTO PADAŽU

Kur naudojamas pesto padažas? Receptai su pesto padažu gali būti patys įvairiausi. Italijoje populiariausias pesto naudojimo būdas tiesiog ką tik išvirtus makaronus išmaišyti su paruoštu pesto, patiekiant su tarkuotu kietuoju sūriu.

Pesto naudojamas gaminant Genovietišką minestrone sriubą, prie mėsos patiekalų, virtų bulvių, troškintų ar keptų daržovių, šviežių salotų, pomidorų, sumuštinių, skrudintos duonos ar kitų patiekalų.

PESTO PADAŽO INGREDIENTAI

Priklausomai nuo turimų ingredientų šeimininkės visame pasaulyje šį padažą gamina improvizuodamos. Vietoj kedro riešutų naudojami migdolai, braziliški riešutai, anakardžiai, lazdyno riešutai, makadamijos, pekano, pistacijos, graikiniai, žemės riešutai.

Jeigu Tavo sode auga graikinis riešutmedis, negi eisi ieškoti kedrų. Vietoj bazilikų naudojama kalendra, petražolės, krapai, lapiniai kopūstai, mėtos, špinatai, laukinis česnakas ir citrinos sultys.

PESTO PADAŽAS RECEPTAS

Pesto padažas ir šis receptas labai paprastai pagaminamas. Pesto receptas gausus maistingų medžiagų. Pesto padažo receptas tikrai puikaus skonio ir be priedų. Jeigu Jums patiko šis pesto padažas, jo receptas pasidalinkite su draugais Instagrame ir pažymėkite mus @maistasantstalo #maistasantstalo. Skanaus!

Naujausi receptai

Daugiau receptų