Anakardžių majonezas puikus pagardas salotoms ir visiems kitiems patiekalams, kuriuos įprastai valgote su majonezu. Jis kreminis, sodrus ir pagamintas tik iš augalų. Tiems kas žaliavalgiauja ar tiesiog ieško sveikesnio majonezo patiekalo, tai pats geriausias pasirinkimas. Kiek teko išbandyti žaliavalgiškų majonezų receptų, anakardžiai visada pirmauja tiek savo skoniu, tiek tekstūra. Šis anakardžių majonezas yra tirštas, sodrus, legvai susitrina. Kiekvieną kartą įdėdami naujų ingredientų išgausite naują skonį. Ponios ir ponai, šiandien pasidalinsiu dviem puikiais receptais, Jūsų dėmesiui anakardžių majonezas.
Anakardžių majonezas su česnaku
Ingredientai
1 stiklinė anakardžių (180 g)
žiupsnis kavamale susmulkintų garstyčių sėklų
2 arbatiniai šaukšteliai linų sėmenų aliejaus
žiupsnis druskos
1/5 šaukštelio ciberžolės
1 skiltelė česnako
6 valgomieji šaukštai (90g) vandens
Gaminimas:
Prieš naudojimą anakardžius būtina užmerkti. Anakardžius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti trims-keturioms valandoms.
Kai anakardžiai išbrinks ir suminkštės juos perplaukite ir suberkite į blenderį. Įmeskite česnako skiltelę, suberkite ciberžolę, druską, garstyčių sėklas, supilkite sėmenų aliejų ir vandenį. Plakite apie 3 minutes nustatę galingiausią rėžimą. Pagamintą majonezą uždengtame inde šaldytuve galite laikyti 3-5 dienas.
Anakardžių majonezas su džiovintais skrudintais svogūnais
Ingredientai
2 stiklinės anakardžių
2 šaukštai džiovintų svogūnų
2 šaukštai citrinų sulčių
žiupsnis druskos
4 šaukštai ekologiško nerafinuoto alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Suberkite anakardžius į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti 3-4 valandoms. Išmarkintus riešutus nuplaukite ir nukošę suberkite į blenderį. Suberkite džiovintus skrudintus svogūnus, supilkite citrinų sultis, aliejų, įberkite žiupsnį druskos. Trinkite ant didžiausios galios apie 3 minutes. Skanaus!
Čia galite rasti daugiau žaliavalgiškų receptų:
Jeigu pagaminote patiekalą, pažymėkite mus Instagram ir uždėkite grotažymę #maistasantstalo