6.5 C
Kaunas

Adžika receptas

Paragaukite

Adžika receptas tinkamas žiemai. Kai buvau 16 metų, nieko nežinojau apie šį gruzinišką gardumyną. Visiškai atsitiktinai, naujųjų metų išvakarėse su šeima Vilniuje apsistojome pas labai malonią moterį, kuri mums paruošė šventines vaišes.

Ant stalo buvo ir gruziniška adžika. Man taip patiko. Suvalgiau viską ir ji tai pamačiusi ant stalo padėjo dar vieną lėkštę adžikos. Išvykstant paklausiau kas tai per patiekalas ir gal ji galėtų pasidalinti receptu.

Tai buvo prieš 23 metus. Ji buvo labai maloni, papasakojo, kad tai gruziniškas receptas ir kad jį ruošia vasarą, kad būtų atsargų žiemą. Receptą įdėjau į savo receptų iškarpų knygą ir jį turiu jos raštu rašytą iki šiol.

Adžika padažas gali būt naudojamas prie įvairiausių patiekalų kaip garnyras ar kaip pagardas. Jis tinka ryžių, daržovių patiekalams. Galima naudoti kaip priedą prie žuvies ar mėsos.

Jeigu recepte surašyti kiekiai Jums atrodo per dideli tiesiog padalinkite kiekius į dvi ar tris dalis. Šis receptas skirtas turintiems savo sodą ir didelį pomidorų, paprikų, obuolių ir kitų sodo gėrybių derlių.

Adžika receptas

Jums reikės:

  • 1 kg svogūnų
  • 1 kg paprikų
  • 1 kg česnakų
  • 1 kg obuolių
  • 1 kg morkų
  • 10 kg pomidorų
  • 15-20 vnt čili pipirų
  • 1 stiklinė cukraus
  • druska
  • 1 litras aliejaus

Kaip pasigaminti adžiką

  1. Nulupame svogūnus, česnakus, morkas.
  2. Nuplauname išpjaustome paprikas, nulupame, išpjaustome obuolių sėklalizdžius.
  3. Nulupame pomidorų žieveles.
  4. Viską sutriname su blenderiu arba mėsos malimo mašinėle ir verdame dvi valandas ant vidutinės kaitros, kol skystis nugaruos ir padažas sutirštės.
  5. Karštą padažą supilstyti į švarius stiklainius, uždaryti steriliais dangteliais, pastatyti stiklainius dangteliais žemyn ir leisti pamažu atvėsti. Skanaus!
Laikykite vėsioje, tamsioje vietoje, geriausia rūsyje.

Apie gruzinišką adžiką

Adžika receptas – abchazų, gruzinų ir kitų Užkaukazės tautų nacionalinės virtuvės prasididžiavimas. Adžikos receptas gali būti ir čili pasta ir daržovienė, priklausomai nuo šeimininkės pomėgių ir skonio. Yra įvairiausių adžikos atmainų. Pagrindiniai ingredientai visada bus riešutai, druska, čili pipirai ir česnakas. Adžika padažas būna raudonos, oranžinės, rudos arba žalios spalvos, priklausomai nuo to ką darže užaugino ir naudojo šeimininkė.

Daugiau padažų receptų

Bešamelio padažas

Pesto padažas

Naminis majonezas

Veganiškas majonezas

Garstyčių medaus padažas

Veganiška grietinė

Naujausi receptai

Daugiau receptų