11.5 C
Kaunas

Paragaukite

Ši kibinų tešla yra universali ir gali būti pritaikoma tiek saldžiam tiek pikantiškam įdarui. Su šia tešla galite gaminti kibinus ir pyragėlius. Viskas priklauso nuo to ką mėgstate ir kokio dydžio kibinus formuosite.

Kibinų tešla

  • 500 g baltų miltų
  • 225 g sviesto
  • 100 g grietinės
  • 2 kaimiški kiaušiniai
  • pusė šaukštelio druskos
  • pusė šaukštelio cukraus
  • 1 kiaušinio trynys apkepimui
  • sauja sezamo sėklų barstymui ant viršaus

Gaminimas

  1. Sviestą išimkite iš šaldytuvo ir palikite, kad atšiltų iki kambario temperatūros.
  2. Miltus suberkite į didelį dubenį. Didelio dubens reikia, kad būtų patogu maišyti tešlą.
  3. Sviestą supjaustykite nedidelėmis riekelėmis ir sumeskite į miltų dubenį.
  4. Sviestą ištrinkite su miltais tarp pirštų tol kol gausis vientisa trupininga masė. Turi būti daug daug riebių trupinukų.
  5. Į dubenį sumuškite du kiaušinius, įdėkite druską ir cukrų ir gerai išplakite.
  6. Kiaušinių plakinį supilkite į miltų-sviesto trupinius. Sudėkite šimtą gramų grietinės.
  7. Gerai nusiplaukite rankas, nusiimkite papuošalus ir gerai išminkykite tešlą tol kol ji taps vientisa.
  8. Jeigu tešla jau išminkėte iki vientisos masės ją padėkite į šaldytuvą 30 – 45 minutėms.
  9. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite. Įdėkite įdarą ir suformuokite norimą forma. Pyragėlius arba kibinus.

Kibinų tešla patarimai

  • Jeigu negalite naudoti karvės pieno sviesto naudokite augalinį. Gaminau su „Vegan Block” gavosi kuo puikiausiai.
  • Jei netoleruojate glitimo, naudokite ekologiškus speltos miltus. Juos celiakija sergančių žmonių organizmas toleruoja geriau.
  • Įdaru galite naudoti bet kurią mėgstamą mėsą, grybus, daržoves, vaisius ar varškę. Reikės apie 600 g pasirinkto įdaro.
  • Jei kibinais norite pavaišinti svečius, ją galite pasiruošti iš anksto. Paruoštą kibinų tešlą sudėkite į sandarią maisto laikymo dėžutę ir laikykite šaldytuve iki 3 dienų.
  • Jeigu nenorite kočioti ir minkyti, nusipirkite šaldytos tešlos. Su ja pagaminsite labai gardžius kibinus. Šaldytos tešlos kibinai būna minkštesni. Šiam kiekiui įdaro reikės apie 900 g šaldytos tešlos.

Receptai su šia kibinų tešla

Kibinai receptas su kiauliena

Kibinai su vištiena

Kibinai su varške

Pyragėliai su grybais

Naujausi receptai

Daugiau receptų