Tartar padažas kildinamas iš Prancūzijos. Jis gaminamas iš majonezo, smulkintų marinuotų agurkų, daržovių, kaparėlių, žolelių tokių kaip peletrūnas ir krapai.
Tartaras dažnai gardinamas citrinų sultimis, svogūnais, svogūnų laiškais, petražolėmis ir alyvuogėmis.
Tartar padažas patiekiamas su žuvies kotletais, žuvies sumuštiniais, žuvų piršteliais, keptomis austrėmis ir kalmarais.
Tartar padažas
- 250 g majonezo (galima keisti jogurtu)
- 2 šaukštai smulkiai pjaustyto mėlynojo svogūno
- 2 šaukštai smulkiai pjaustytų marinuotų agurkėlių
- 2 šaukštai šviežių laimo sulčių
- pusė šaukštelio garstyčių (galima dėti ir vieną šaukštelį)
- žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas
Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės, paragaukite ar ko netrūksta ir laikykite sandariame inde šaldytuve. Šis padažas šaldytuve gali būti apie savaitę.
Padažas tinka su žuvies patiekalais. Skanaus!