11.5 C
Kaunas

Paragaukite

Kibinai su varške ir špinatais pikantiško skonio, gardūs ir sotūs. Man jie patys skaniausi.  Viskas ko reikės tai varškė, česnakai, parmezanas ir švieži špinatai. Tešlą galite kočioti patys arba nusipirkti jau paruoštą šaldytą tešlą.

Kibinai su varške

Tešlai reikės

  • 500 g baltų miltų (naudoju ekologiškus speltos miltus)
  • 225 g sviesto
  • 100 g grietinės
  • 2 kaimiški kiaušiniai
  • pusė šaukštelio druskos
  • pusė šaukštelio cukraus
  • 1 kiaušinio trynys apkepimui
  • sauja sezamo sėklų barstymui ant viršaus
  • arba 900 g šaldytos tešlos (du pakeliai)

Varškės įdaras

  • 600 g pusriebės varškės (gali būti grūdėta varškė, tik būtina nusausinti, jos reikėtų trijų indelių)
  • 1 kiaušinis (nebūtina)
  • 100 g parmezano
  • 100 g šviežių špinatų (1 dėžutė)
  • 2-3 skiltelės česnako (priklauso nuo to kaip mėgstate)

Gaminimas

Iškočiokite tešlą. Kaip pagaminti kibinų tešlą rasite čia.

Kaip paruošti įdarą

  1. Nulupkite ir sutraiškykite tris česnakų skilteles.
  2. Smulkiai sutarkuokite parmezaną.
  3. Nuplaukite ir perrinkite špinatus. Palikite nusivarvėti.
  4. Varškę sudėkite į didelį dubenį, sudėkite sutraiškytą česnaką, sutarkuotą parmezaną, nusausintus špinatus.
  5. Visus ingredientus gerai išmaišykite ir pertrinkite kočėlu. Galite įmušti išplaktą kiaušinį, bet tai nėra būtina. Kartais dedu, kartais nededu. Jeigu norite visus ingredientus galite pertrinti rankiniu trintuvu, kad būtų vientisesnė masė.

Varškės masė turėtų atrodyti panašiai taip:

Kibinai su varške ir špinatais

Kibinų formavimas

  1. Iš šaldytuvo išimkite tešlą, iškočiokite kočėlu.
  2. Išpjaukite apie 15 cm skersmens apskritimus.
  3. Ant jų uždėkite po pora šaukštų varškės ir špinatų įdaro. Suimkite kraštus, pakelkite į viršų ir pradėdami nuo krašto užlenkite pirštais formuodami pynutę. Taip suformuosite kibinus.
  4. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popieriaus. Į ją įdėkite pagamintus kibinus. Tarp kibinų palikite šiokius tokius tarpus, kad kepant nesuliptų.
  5. Kibinus aptepkite trynio plakiniu.
  6. Su dantų krapštuku subadykite kibinų šonus. Jeigu pamiršite subadyti šonus kibinai sutruks. Turite palikti skylutes, kad išeitų oras ir susikaupę skysčiai.
  7. Ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų.
  8. Įdėkite į 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių. Skanaus!

Daugiau kepinių receptų

Kibinai su kiauliena

Kibinai su vištiena

Pyragėliai su grybais

Lašišos bandelės

Sluoksniuotos tešlos bandelės su jautiena ir sūriu

Kibinai su varške ir špinatais – patarimai

  • Jeigu negalite naudoti karvės pieno sviesto naudokite augalinį. Gaminau su „Vegan Block” gavosi kuo puikiausiai.
  • Jei netoleruojate glitimo, naudokite ekologiškus speltos miltus. Juos celiakija sergančių žmonių organizmas toleruoja geriau.
  • Įdarui galite naudoti daržoves, tokias kaip kopūstai ar obuolius sutarkuotus su cinamonu ir sutrintus su ruduoju cukrumi, jeigu norite saldaus užkandžio.
  • Nesuvalgytus kibinus sudėkite į sandarias maisto dėžutes ir laikykite šaldytuve. Kibinai bus puikaus skonio net 3 dienas.
  • Jeigu nenorite kočioti ir minkyti, nusipirkite šaldytos tešlos. Su ja pagaminsite labai gardžius kibinus. Šaldytos tešlos kibinai būna minkštesni. Šiam kiekiui įdaro reikės apie 900 g šaldytos tešlos.
  • Jeigu norite daugiau kibinų, produktų kiekius padvigubinkite.

Naujausi receptai

Daugiau receptų