Šitas šokoladinis glaistas tinkamas bet kur. Galite aplieti biskvitini tortą, keksą ar bet kurį savo mėgiamą desertą, ar tiesiog pasigaminti naminę Nutelą. Šis būdas pats paprasčiausias ir lengviausias. Ir niekada nesugadinsite produktų.

Kaip pasigaminti šokoladinį glaistą?

Į nedidelį puodą įpilkite truputį vandens ir ant viršaus dedame stiklinį dubenį taip, kad vanduo puode siektų dubenį iš apačios, bet nebėgtų iš puodo per viršų vandeniui užvirus. Aš pagal puodo išmatavimus tinkamą stiklinį dubenį radau Lidl’e. Į dubenį sutrupiname nedideliais gabalėliais pasirinktą šokoladą. Supilame pieną, grietinėlę arba augalinį pieną (proporcijas surašysiu apačioje). Tinka bet kuris variantas. Ir paliekame kol vanduo puode užvirs ir šokoladas išsilydys. Ištirpusį šokoladą išmaišome su pašilusiu pienu iki vientisos masės. Dubenį išimame iš puodo, minutei padedame atvėsti ir pilame ant jau paruošto pyrago ar torto. Mūsų šeimos mėgstamiausias šokoladinis glaistas yra iš ištirpinto pieniško šokolado sumaišyto su avižų pienu.

sokoladinis glaistas

Kodėl netinka šokoladą tirpinti keptuvėje, ar tiesiai ant puodo?

Nes taip kaitinant sunku atitaikyti kaitrą ir viena dalis šokolado dažniausiai perkepa, susidaro tamsūs ir kieti prikepę guzai. Šildant dubenyje ant puodo viskas ištirpsta gražiai ir tolygiai.

glaistas

Šokoladinis glaistas su juoduoju šokoladu (1:1)

150 g kokybiško juodojo šokolado

150 g grietinėlės, pieno ar augalinio pieno

Šokoladinis glaistas su pienišku šokoladu

200 g kokybiško pieniško šokolado (naudoju Cote D’or)

130 g grietinėlės, pieno arba augalinio pieno

Su baltuoju šokoladu dar neeksperimentavau, bet kai žinosiu proporcijas būtinai pasidalinsiu receptu.

Skanaus!

sokoladinis glaistas pieniskas

Dalykai apie šokoladą, kurių galbūt nežinojote

Juodasis šokoladas yra gaminamas iš kakavmedžio sėklų. Jame gausu medžiagų, kurios naudingos mūsų sveikatai. Kakava yra labai maistinga. Juodajame šokolade su 70–85% kakavos yra: skaidulų, geležies, magnio, vario, mangano, kalio, fosforo, cinko, seleno. Šokolade yra organinių junginių, kurie yra biologiškai aktyvūs ir veikia kaip antioksidantai – polifenoliai, flavanoliai ir katechinai. Juodasis šokoladas yra ne tik gardus, bet ir sveikas.


Jeigu ieškote gardžių receptų, užmeskite akį čia:

Senoviškas šokoladinis tortas

Kuršėnų vyniotinis

Paminėkite mus @maistasantstalo Instagrame, kad galėtume pamatyti Jūsų kūrybą ir pažymėkite mus #maistasantstalo