1.8 C
Kaunas

Ĺ okoladinis glaistas tortui

Paragaukite

Šokoladinis glaistas reikalingas visur kur pasisuka kalba apie saldų stalą. Ar čia yra šokolado gerbėjų? Jeigu esate čia, greičiausiai ieškote greito ir lengvo būdo kaip papuošti tortą.

Šis šokoladinis glajus puikiai tiks tortui, galite aplieti keksą ar bet kurį savo mėgiamą desertą, arba tiesiog valgyti kaip naminę Nutelą. Šokoladinis glajus ir jo receptas gali būti naudojamas ir kaip įdaras bandelėms ar spurgoms.

Genialu tai kas paprasta. Mano šokoladinis glaistas ir šis receptas tiks net ir tiems iš jūsų , kurie nesate profesionalūs konditeriai. Jį pagaminsite vos per 15 minučių. Patyrę kepėjai įmantriai sako: šokoladinis ganašas. Bet, tai prancūziškas žodis, paprasčiau suprasti kai sakome lietuviškai.

Šis šokoladinis glajus tortui paprastas ir labai gardus. Pyragų valgytojai visada aikčioja ragaudami. Gana kalbų, keliaukime prie gaminimo.

Ĺ okoladinis glaistas – ganašas

Jam pagaminti reikės kokybiško šokolado, pieno arba grietinėlės.

Jeigu netoleruojate laktozės, puikiai tiks augalinis pienas. Išbandžiau visus variantus, pavyko kuo puikiausiai.

Kaip pasigaminti šokoladinį glajų?

1.Ä® nedidelÄŻ puodÄ… ÄŻpilkite truputÄŻ vandens. Ant viršaus uĹľdÄ—kite stiklinÄŻ dubenÄŻ taip, kad vanduo puode siektĹł dubenÄŻ iš apaÄŤios, bet nebÄ—gtĹł iš puodo per viršų vandeniui uĹľvirus. Pagal puodo išmatavimus tinkamÄ… stiklinÄŻ dubenÄŻ radau Lidl’e.

2. Į dubenį nedideliais gabalėliais sutrupinkte šokoladą.

3. Supilkite pieną, grietinėlę arba augalinį pieną (proporcijas surašysiu apačioje). Palikite kol vanduo puode užvirs ir šokoladas išsilydys.

4. Ištirpusį šokoladą išmaišykite su pašilusiu pienu iki vientisos masės. Dubenį išimkite iš puodo, minutei padėkite atvėsti ir supilkite ant pyrago ar torto.

Mūsų šeimos mėgstamiausias šokoladinis glaistas yra iš ištirpinto pieniško šokolado sumaišyto su avižų pienu.

Sokoladinis glajus

Kodėl negalima šokolado tirpinti keptuvėje, arba tiesiog puode?

Nes taip kaitinant sunku atitaikyti kaitrą ir viena dalis šokolado dažniausiai perkepa, susidaro tamsūs ir kieti prikepę guzai. Šildant dubenyje ant puodo viskas ištirpsta gražiai ir tolygiai.

sokoladinis glajus receptas

Šokoladinis glaistas su juoduoju šokoladu (1:1)

  • 150 g kokybiško juodojo šokolado
  • 150 g grietinÄ—lÄ—s, pieno ar augalinio pieno

Šokoladinis glajus su pienišku šokoladu

  • 200 g kokybiško pieniško šokolado (naudoju Cote D’or)
  • 130 g grietinÄ—lÄ—s, pieno arba augalinio pieno

Balto šokolado ganašas

Skanaus!

sokoladinis ganasas
Pieniško šokolado ganašas

Kodėl verta valgyti juodąjį šokoladą

Juodasis šokoladas yra gaminamas iš kakavmedĹľio sÄ—klĹł. Jame gausu medĹľiagĹł, kurios naudingos mĹ«sĹł sveikatai. Kakava yra labai maistinga. Juodajame šokolade su 70–85% kakavos yra: skaidulĹł, geleĹľies, magnio, vario, mangano, kalio, fosforo, cinko, seleno. Ĺ okolade yra organiniĹł junginiĹł, kurie yra biologiškai aktyvĹ«s ir veikia kaip antioksidantai – polifenoliai, flavanoliai ir katechinai. Juodasis šokoladas yra ne tik gardus, bet ir sveikas.

Ĺ okoladinis glaistas – ganašas

Jeigu patiko šis šokoladinis glajus ir jo receptas, būtinai pasidalink su draugėmis. Mano šokoladinis glaistas  tikrai vertas dėmesio. Ačiū, kad užsukai. Apsilankyk dažniau, lauksiu, iki greito ir skanaus!


Jeigu ieškote gardžių receptų:

Senoviškas šokoladinis tortas

Kuršėnų vyniotinis

PaminÄ—kite mus @maistasantstalo Instagrame ir paĹľymÄ—kite mus #maistasantstalo

 

Naujausi receptai

Daugiau receptĹł