Šokoladinis glaistas reikalingas visur kur pasisuka kalba apie saldų stalą. Ar čia yra šokolado gerbėjų? Jeigu esate čia, greičiausiai ieškote greito ir lengvo būdo kaip papuošti tortą.
Šis šokoladinis glajus puikiai tiks tortui, galite aplieti keksą ar bet kurį savo mėgiamą desertą, arba tiesiog valgyti kaip naminę Nutelą. Šokoladinis glajus ir jo receptas gali būti naudojamas ir kaip įdaras bandelėms ar spurgoms.
Genialu tai kas paprasta. Mano šokoladinis glaistas ir šis receptas tiks net ir tiems iš jūsų , kurie nesate profesionalūs konditeriai. Jį pagaminsite vos per 15 minučių. Patyrę kepėjai įmantriai sako: šokoladinis ganašas. Bet, tai prancūziškas žodis, paprasčiau suprasti kai sakome lietuviškai.
Šis šokoladinis glajus tortui paprastas ir labai gardus. Pyragų valgytojai visada aikčioja ragaudami. Gana kalbų, keliaukime prie gaminimo.
Šokoladinis glaistas – ganašas
Jam pagaminti reikės kokybiško šokolado, pieno arba grietinėlės.
Jeigu netoleruojate laktozės, puikiai tiks augalinis pienas. Išbandžiau visus variantus, pavyko kuo puikiausiai.
Kaip pasigaminti šokoladinį glajų?
1.Į nedidelį puodą įpilkite truputį vandens. Ant viršaus uždėkite stiklinį dubenį taip, kad vanduo puode siektų dubenį iš apačios, bet nebėgtų iš puodo per viršų vandeniui užvirus. Pagal puodo išmatavimus tinkamą stiklinį dubenį radau Lidl’e.
2. Į dubenį nedideliais gabalėliais sutrupinkte šokoladą.
3. Supilkite pieną, grietinėlę arba augalinį pieną (proporcijas surašysiu apačioje). Palikite kol vanduo puode užvirs ir šokoladas išsilydys.
4. Ištirpusį šokoladą išmaišykite su pašilusiu pienu iki vientisos masės. Dubenį išimkite iš puodo, minutei padėkite atvėsti ir supilkite ant pyrago ar torto.
Mūsų šeimos mėgstamiausias šokoladinis glaistas yra iš ištirpinto pieniško šokolado sumaišyto su avižų pienu.
Kodėl negalima šokolado tirpinti keptuvėje, arba tiesiog puode?
Nes taip kaitinant sunku atitaikyti kaitrą ir viena dalis šokolado dažniausiai perkepa, susidaro tamsūs ir kieti prikepę guzai. Šildant dubenyje ant puodo viskas ištirpsta gražiai ir tolygiai.
Šokoladinis glaistas su juoduoju šokoladu (1:1)
- 150 g kokybiško juodojo šokolado
- 150 g grietinėlės, pieno ar augalinio pieno
Šokoladinis glajus su pienišku šokoladu
- 200 g kokybiško pieniško šokolado (naudoju Cote D’or)
- 130 g grietinėlės, pieno arba augalinio pieno
Skanaus!

Kodėl verta valgyti juodąjį šokoladą
Juodasis šokoladas yra gaminamas iš kakavmedžio sėklų. Jame gausu medžiagų, kurios naudingos mūsų sveikatai. Kakava yra labai maistinga. Juodajame šokolade su 70–85% kakavos yra: skaidulų, geležies, magnio, vario, mangano, kalio, fosforo, cinko, seleno. Šokolade yra organinių junginių, kurie yra biologiškai aktyvūs ir veikia kaip antioksidantai – polifenoliai, flavanoliai ir katechinai. Juodasis šokoladas yra ne tik gardus, bet ir sveikas.
Šokoladinis glaistas – ganašas
Jeigu patiko šis šokoladinis glajus ir jo receptas, būtinai pasidalink su draugėmis. Mano šokoladinis glaistas tikrai vertas dėmesio. Ačiū, kad užsukai. Apsilankyk dažniau, lauksiu, iki greito ir skanaus!
Jeigu ieškote gardžių receptų:
Paminėkite mus @maistasantstalo Instagrame ir pažymėkite mus #maistasantstalo