Šitas šokoladinis glaistas tinkamas bet kur. Galite aplieti biskvitini tortą, keksą ar bet kurį savo mėgiamą desertą, ar tiesiog pasigaminti naminę Nutelą. Šis būdas pats paprasčiausias ir lengviausias. Ir niekada nesugadinsite produktų.
Kaip pasigaminti šokoladinį glaistą?
Į nedidelį puodą įpilkite truputį vandens ir ant viršaus dedame stiklinį dubenį taip, kad vanduo puode siektų dubenį iš apačios, bet nebėgtų iš puodo per viršų vandeniui užvirus. Aš pagal puodo išmatavimus tinkamą stiklinį dubenį radau Lidl’e. Į dubenį sutrupiname nedideliais gabalėliais pasirinktą šokoladą. Supilame pieną, grietinėlę arba augalinį pieną (proporcijas surašysiu apačioje). Tinka bet kuris variantas. Ir paliekame kol vanduo puode užvirs ir šokoladas išsilydys. Ištirpusį šokoladą išmaišome su pašilusiu pienu iki vientisos masės. Dubenį išimame iš puodo, minutei padedame atvėsti ir pilame ant jau paruošto pyrago ar torto. Mūsų šeimos mėgstamiausias šokoladinis glaistas yra iš ištirpinto pieniško šokolado sumaišyto su avižų pienu.
Kodėl netinka šokoladą tirpinti keptuvėje, ar tiesiai ant puodo?
Nes taip kaitinant sunku atitaikyti kaitrą ir viena dalis šokolado dažniausiai perkepa, susidaro tamsūs ir kieti prikepę guzai. Šildant dubenyje ant puodo viskas ištirpsta gražiai ir tolygiai.
Šokoladinis glaistas su juoduoju šokoladu (1:1)
150 g kokybiško juodojo šokolado
150 g grietinėlės, pieno ar augalinio pieno
Šokoladinis glaistas su pienišku šokoladu
200 g kokybiško pieniško šokolado (naudoju Cote D’or)
130 g grietinėlės, pieno arba augalinio pieno
Su baltuoju šokoladu dar neeksperimentavau, bet kai žinosiu proporcijas būtinai pasidalinsiu receptu.
Skanaus!
Dalykai apie šokoladą, kurių galbūt nežinojote
Juodasis šokoladas yra gaminamas iš kakavmedžio sėklų. Jame gausu medžiagų, kurios naudingos mūsų sveikatai. Kakava yra labai maistinga. Juodajame šokolade su 70–85% kakavos yra: skaidulų, geležies, magnio, vario, mangano, kalio, fosforo, cinko, seleno. Šokolade yra organinių junginių, kurie yra biologiškai aktyvūs ir veikia kaip antioksidantai – polifenoliai, flavanoliai ir katechinai. Juodasis šokoladas yra ne tik gardus, bet ir sveikas.
Jeigu ieškote gardžių receptų, užmeskite akį čia:
Paminėkite mus @maistasantstalo Instagrame, kad galėtume pamatyti Jūsų kūrybą ir pažymėkite mus #maistasantstalo