Pievagrybių sriuba yra kremiška, sodraus skonio ir tokia skani, kad norėsite jos dar ir dar. Jai pagaminti reikės pusės kilogramo pievagrybių, tad jeigu esate tokie grybų mėgėjai kaip aš, ši sriuba Jums patiks.
Panašią sriubą ragaudavau Kauno rotušėje įsikurusiame restorane „Medžiotojų užeiga” ir visada galvodavau, kaip čia gavus jos receptą. Pabandžiau atkurti kažką panašaus. Žinoma, ten šefas naudoja baravykus, bet pievagrybiai universalesni ir skonio tikrai negadina.
Aš dar papildomai dėjau morkų. Pagaminti šią sriubą lengva. Užtruksite vos dvidešimt minučių.
Jeigu Jus vilioja trinta pievagrybių sriuba, tiesiog pabaigoje viską sutrinkite rankiniu trintuvu.
Pievagrybių sriuba
4 porcijos
Jums reikės:
- 1 litro vandens
- 2 vidutinio dydžio bulvių (jas reikia nuskusti, nuplauti ir supjaustyti mažais kvadratėliais)
- 500 g pievagrybių supjaustytų riekelėmis
- 200 ml grietinėlės (jeigu netoleruojate pieno naudokite kokosų grietinėlę arba avižų pieną)
- 3 valgomieji šaukštai miltų (naudoju ekologiškus speltos miltus, nes juose mažiau gliuteno)
- 1 geltonas vidutinio dydžio svogūnas (nuluptas ir smulkiai supjaustytas)
- 1 skiltelė česnako (nulupti ir smulkiai supjaustyti)
- 1 morka (nulupti ir smulkiai supjaustyti)
- augalinio aliejaus kepimui
- 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
- 2 arbatiniai šaukšteliai rudojo cukraus (jeigu naudojate baltą cukrų užteks 1 arbat. šaukštelio, nes jis saldesnis)
- žiupsnelį juodųjų pipirų
- žiupsnelis šafrano patiekimui (nebūtina)
- bandelė ar prancūziškas batonas patiekimui
Daugiau sriubų receptų
Gaminimas
- Nulupkite bulves, supjaustykite mažais kubeliais. Sumeskite į vidutinio dydžio puodą, užpilkite litru vandens ir įjunkite kaitrą.
- Kol kaista bulvės nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus, morką, česnaką. Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės kaitros, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir suberkite daržoves.
- Nuplaukite ir nelabai smulkiomis riekelėmis supjaustykite pievagrybius, suberkite ant jau apkepusių svogūnų ir morkų. Kepkite neilgiau 6 minučių uždengę dangtį, kartas nuo karto pamaišant. Grybai neturi sukristi. Užtenka tik lengvai apkepinti kad patamsėtų. Juk smagu kai yra ką pakramtyti, o ir grybų skonis geresnis.
- Sudėkite visą keptuvės turinį, su išsiskyrusiu grybų sultiniu į bulvių puodą.
- Supilkite 200 g grietinėlės į dubenėlį, suberkite 3 šaukštus miltų ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Išmaišytą grietinėlės ir pieno mišinį supilkite į puodą.
- Į sriubą įdėkite 2 arbatinius šaukštelius druskos ir 2 arbatinius šaukštelius cukraus, žiupsnelį pipirų. Viską išmaišykite ir užvirkite maišydami mediniu šaukštu.
- Kai puode sriuba užvirs, išjunkite kaitrą, uždenkte dangtį ir palikite 2-3 minutes pastovėti.
- Supilstykite sriubą į dubenis, papuoškite žalumynais, galite užbarstyti truputį šafrano. Patiekite su šviežia bandele arba prancūzišku batonu. Skanaus!
Pievagrybių sriuba – patarimai
- Jeigu Jums patinka trinta pievagrybių sriuba, tiesiog prieš patiekiant viską sutrinkite elektriniu trintuvu.
- Patiekimui galite sriubą pagardinti pabarstydami parmezanu ar mėlynuoju pelėsiniu sūriu.
- Prie sriubos patiekite su ciabatta duonele, balta bandele, česnakiniu batonu ar skrebučiu.