0.8 C
Kaunas

Gaspacho sriuba – šalta trinta pomidorų sriuba

Paragaukite

Gaspacho sriuba – pati geriausia idėja kai namuose šiltnamiai pilni gėrybių. Šalta prinokusių pomidorų, agurkų ir paprikų sriuba tikra atgaiva karštą vasaros dieną.

Nors šios sriubos kilmės šaknys saulėtoje Ispanijoje, ją pasigaminti galite bet kuriuo metų laiku. Svarbu turėti minkštų, prinokusių pomidorų. Mūsų gaspacho sriubos užteks pavalgyti trims žmonėms.

Gaspacho sriuba receptas

  • 6 vidutiniai pomidorai
  • 3 maži agurkai
  • 1/2 didelio agurko
  • 1 šalotinis svogūnas (askaloninis česnakas)
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 raudona paprika
  • 1/2 žalios paprikos
  • 1/2 geltonos paprikos
  • šviežias bazilikas
  • druska
  • pipirai
  • alyvuogių aliejus
  • patiekimui česnakinis batonas arba ciabatta

Daugiau sriubų receptų

Pievagrybių sriuba

Žirnių sriuba su šonine

Tom Yum sriuba

Daržoviu sriuba

Trinta moliūgų sriuba

Pomidorų sriuba

Burokėlių sriuba

Gaminimas

  1. Į didelį puodą, pripilame vandens, užverdame.
  2. Pomidorų žieveles lengvai įpjauname keliose vietose išilgai ne daugiau pusę centimetro. Giliau nepjaukite, nes pomidorai puode subliukš. Kai puodas užverda sumetame pomidorus. Verdame 1-2 minutes. Į dubenį pripilame šalto vandens ir sudedame iš verdančio puodo išimtus pomidorus. Nuimame odeles.
  3. Nulupame česnakus, 1/2 didelio agurko, nuplauname ir išimame sėklas 2 paprikoms, nuplauname baziliką.
  4. Viską sumetame į kokteilių plaktuvą, aš naudoju Zyle, ir už poros minučių gausis sriuba. Gaspacho sriuba skaniausia tada kai šalta, todėl plaktuvą su sutrinta Gaspacho sriuba sudėkite į šaldytuvą bent porai valandų.
  5. Prieš patiekiant sriubą smulkiais kubeliais supjaustome agurką, paprikas, šalotą, nuskiname baziliko lapelius nuo stiebelio.
  6. Pasiruošiame sriubos lėkštes. Jų viduryje sudedame supjaustytą agurką, papriką ir šalotą, bazilikų lapelius. Turi gautis nedidelė krūvelė, kauburėlis lėkštės viduryje.
  7. Proporcijos vienai lėkštei: 1 mažas agurkas, žiupsnis paprikos ir žiupsnis šaloto. Plius baziliko lapeliai.
  8. Išimkite iš šaldytuvo atvėsusią sriubą. Prieš išpilstant į lėkštes gerai išmaišykite, nes tirščiai nusistovi ąsočio viršuje. Supilkite sriubą į lėkštę taip, kad supjaustytos daržovės liktų lėkštės centre.
  9. Prieš patiekiant pagardinkite pipirais, druska, alyvuogių aliejumi. Patiekite su česnakiniu batonu, ciabatta, skrudinta duona ar mėgstama bandele. Skanaus!

Jeigu Jums patiko ši gaspacho sriuba ir ją pagaminote, įkelkite nuotrauką ir pažymėkite mus Instagram ir uždėkite grotažymę #maistasantstalo

Naujausi receptai

Daugiau receptų