Mano vyras pats didžiausias burokėlių sriubos mylėtojas, bet turbūt jis ne vienintelis mėgsta šią ryškiaspalvę daržovę. Burokėlių sriuba puiki idėja pietums namuose, pavaišinti atvykusius artimuosius ar draugus.

 

JUMS REIKĖS:

1 vidutinio dydžio svogūnas

5 vidutinio dydžio burokėliai

3 morkos

2 vidutinio dydžio pomidorai

5 šaukštai sviesto

Šaukštas alyvuogių aliejaus

1,2l daržovių sultinio

šaukštas citrinos sulčių

Žiupsnis druskos

Maltų baltų pipirų

3 šaukštai smulkintų graikinių riešutų

Smulkintų svogūnų laiškų

6 šaukštai grietinės

GAMINIMAS:

Nuplaukite pomidorus, nuskuskite ir nuplaukite morkas, nulupkite svogūną. Tada burokėlių eilė, juos taip pat nulupkite ir viską supjaustykite kvadratėliais. Pakaitinkite sviestą su aliejumi dideliame puode. Kai aliejus įkais sudėkite svogūną, kepinkite kol pasidarys skaidrus, sudėkite burokėlius ir morkas ir maišant pakepinkite apie 15 min. ant vidutinės kaitros. Sudėkite pomidorus, supilkite sultinį ir užvirinkite. Užvirus sumažinkite kaitrą ir dar truputį pavirkite. Baigus virti supilkite citrinos sultis, pasūdykite, įdėkite pipirų. Patiekite paskaninę graikiškais riešutais svogūnų laiškais ir grietine. Skanaus!

SKAITYKITE:

https://maistasantstalo.lt/pomidoru-ir-surio-misraine/

https://maistasantstalo.lt/pupeliu-misraine/

https://maistasantstalo.lt/idaryti-baklazanai/