Burokėlių sriuba gardi su duona ir grietine. Ar čia yra burokėlių sriubos mylėtojų? Ši sriuba puiki idėja pietums namuose, pavaišinti atvykusius artimuosius ar draugus.
Burokėlių sriuba
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 5 vidutinio dydžio burokėliai
- 3 morkos
- 2 vidutinio dydžio pomidorai
- 5 šaukštai sviesto
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1,2 l sultinio
- šaukštas citrinos sulčių
- Žiupsnis druskos
- Maltų baltų pipirų
- 3 šaukštai smulkintų graikinių riešutų
- Smulkintų svogūnų laiškų
- 6 šaukštai grietinės
Daugiau sriubų receptų
Gaminimas
-
- Nuplaukite pomidorus, nuskuskite ir nuplaukite morkas, nulupkite svogūną.
- Tada burokėlių eilė, juos taip pat nulupkite ir viską supjaustykite kvadratėliais.
- Pakaitinkite sviestą su aliejumi dideliame puode. Kai aliejus įkais sudėkite svogūną, kepinkite kol pasidarys skaidrus, sudėkite burokėlius ir morkas ir maišant pakepinkite apie 15 min. ant vidutinės kaitros.
- Sudėkite pomidorus, supilkite sultinį ir užvirinkite. Užvirus sumažinkite kaitrą ir dar truputį pavirkite.
- Baigus virti supilkite citrinos sultis, pasūdykite, įdėkite pipirų.
Burokėlių sriuba – kaip patiekti
Supilkite sriubą į lėkštę, paskaninkite graikiškais riešutais, svogūnų laiškais ir grietine. Patiekite su duona. Skanaus!