Kreminė moliūgų sriuba gali turėti įvairiausius poskonius. Viskas priklauso nuo ingredientų ir tai ką mėgstate arba ką turite šaldytuve. Nebijokite eksperimentuoti.
Išbandžiau daugybę moliūginių sriubų variacijų. Su porais, su batatais, su krevetėm, su šonine, grybais. Mano moliūgų sriuba su pomidorais ir paprikom, turi šiek tiek ugnelės dėl kajeno pipirų.
Ši kreminė moliūgų sriuba skirta tokiems atvejams kai tingi gaminti, bet negali negaminti, nes aplink daug alkanų akių. Reikia kažkaip suktis iš padėties. Todėl tiesiog sudėjau tai ką turėjau šaldytuve.
Kreminė moliūgų sriuba (greita)
- pusė sviestinio moliūgo
- didelis svogūnas
- 3 pomidorai
- paprika
- 3 skiltelės česnako
- 3 vidutinio dydžio bulvės
- sauja čiobrelių(jeigu turite krūmą kieme, atsineškite šviežio)
- sauja raudonėlių
- sauja šviežio baziliko lapelių
- žiupsnis druskos (pagal skonį)
- 250 ml karšto vandens (tirštumą reguliuokite vandeniu )
- žiupsnis kajeno miltelių (jie duoda kiek aštrumo ir gerai kraujotakai, jei valgys vaikai daug nedėkite)
- grietinės pateikimui
- sauja šviežių baziliko lapelių
Kaip virti moliūgų sriubą (kepame orkaitėje)
- Šios sriubos virti nereikia. Nulupkite bulves, moliūgą, svogūną, česnako skilteles. Bulves ir moliūgą supjaustykite stambiais kvadratais.
- Sudėkite visas daržoves į 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių.
- Iškepusias daržoves sukrėskite į didesnį dubenį, nuimkite pomidorų žieveles. Suberkite čiobrelius, raudonėlį, baziliką, druską. Supilkite karštą vandenį. Sutrinkite el. trintuvu arba blenderyje iki vientisos masės.
- Paragaukite ar netrūksta druskos. Suberkite kajeno pipirus. Nepadauginkite. Jei valgys vaikai, geriau visai nedėkite (mano šeimyna mėgsta aštrumą, todėl dedu saikingai)
- Patiekite su grietine ir kapotais šviežiais bazilikais. Skanaus!
Daugiau sriubų receptų
Jeigu pagaminote patiekalą, pažymėkite mus Instagram ir uždėkite grotažymę #maistasantstalo