2.3 C
Kaunas

Paragaukite

Aperol Spritz receptas Jums pasitarnaus kai ruošiatės vakarėliui su draugais ar ramiam vakarui namuose. Aperol Spritz kokteilis gaivus, karstelėjusio skonio. Ar žinojote, kad Aperol Spritz kokteilis yra devintas perkamiausias kokteilis pasaulyje? Ar žinote kur ir kada jis sukurtas? Kantrybės, netrukus apie viską papasakosiu.

Aperol Spritz receptas

  • 90 ml  Prosecco (geriausias laikomas is Valdobbiadene regiono)
  • 90 ml Aperol
  • 60 ml gazuoto vandens (mėgstamo mineralinio vandens)
  • apelsino skiltelė
  • Ledukai

Kaip pagaminti

Pagaminti Aperol Spritz kokteilį paprasta kaip du kart du. Tiesiog prisiminkite, kad Jums reikia 2 dalių prosecco vyno, dviejų dalių Aperol ir vienos dalies gazuoto vandens. Jeigu matuosite tai 90ml vyno, 90 ml Aperolio ir 30 ml gazuoto vandens.

Į aperolio taurę sudėkite ledukus, supilkite vyną, aperolį ir gazuotą vandenį. Papuoškite apelsino skiltele. Skanaus!

Patarimai

Jeigu neturite prosecco, galite naudoti bet kurį kitą sausą baltą putojantį vyną ar šampaną.

Daugiau kokteilių receptų

Pina Colada receptas

Kokteilis lieknėjimui

Bananų ir riešutų sviesto kokteilis

Šokoladinis kokteilis

Mėlynių kokteilis

Gilių kava receptas

Augalinis pienas

Aperol Spritz receptas ir jo istorija

Aperol Spritz – tai  itališkas vyno kokteilis, dažniausiai patiekiamas kaip aperityvas Šiaurės Rytų Italijoje. Jis gaminamas iš prosecco – balto putojančio vyno (itališkas šampano giminaitis), Aperol ir gazuoto vandens.

Aperol Spritz mena labai senus laikus. Jis buvo buvo gaminamas dar Habsburgų viešpatavimo Venete laikotarpiu 1800-aisiais, kai gyvavo Lombardijos-Venecijos karalystė.

Atvykėliai – įvairūs pirkliai, kareiviai, diplomatai, Habsburgų imperijos darbuotojai Veneto smuklėse mėgdavo gerti vietinį vyną. Miesto svečiai nežinojo visų vietinių gėrimų, o geriamas vynas jiems atrodydavo per stiprus.

Dėl šios priežasties atvykėliai prašydavo smuklių šeimininkų į vyną įpilti šiek tiek vandens, kad vynai būtų ne tokie stiprūs. Originalus senoviškas Aperol Spritz receptas buvo gaminamas iš baltojo arba raudonojo vyno, praskiesto gėlu vandeniu.

Aperol spritz kokteilis

Nuo 1920 iki 1930 metų Venecijoje ir Paduvoje, Spritz buvo maišomas su vietinės gamybos  Aperol arba Select,  mineraliniu vandeniu ir ledu. Aperol pradėtas gaminti 1919 m. Paduvoje, o itališkas aperityvas „Selekt” – 1920 m. Venecijoje.

Originaliame Spritz Veneziano recepte naudojamas „Select”. Kitos populiarios variacijos yra „spritz al Campari”, naudojamas Campari ir Aperol spritz.

Originalus senoviškas receptas aštuntajame dešimtmetyje buvo modernizuotas ir vietoj negazuoto vyno pradėtas naudoti prosecco vynas.

Aperol spritz

Naujausi receptai

Daugiau receptų