23.5 C
Kaunas

Paragaukite

Duoniukai be glitimo patiks tiems, kurie rūpinasi sveikata ar tiesiog netoleruoja glitimo.

Šie traškūs sveikuoliški krekeriai gaminami su linų sėmenų sėklomis, moliūgų, saulėgražų ir sezamų sėklomis. Darbo nedaug, o skonis tikrai puikus. Patiks ne tik sveikuoliams.

Duoniukai be glitimo – krekeriai

  • 150 g linų sėmenų
  • 40 g saulėgrąžų
  • 45 g moliūgų sėklų
  • 60 g sezamo sėklų
  • 110 g vandens
  • 1 arbat. šaukštelis druskos
  • 1 šaukštas riešutų sviesto

Gaminimas

  1. Linų sėmėnis sumalkite kavamale. Gautus miltus supilkite į dubenį.
  2. Supilkite saulėgrąžas, sezamo ir moliūgų sėklas. Supilkite vandenį, suberkite druską. Viską gerai išmaišykite ir palikite pastovėti apie dešimt minučių.
  3. Kai masė kiek pabrinks įdėkite riešutų sviesto, ir visą masę pertrinkite kočėlu.
  4. Duoniukų masę paskleiskite ant kepimo popieriaus. Ant masės viršaus uždėkite dar vieną lapą kepimo popieriaus, kad neliptų prie kočėlo ir gražiai išlyginkite. Kuo ploniau iškočiosite, tuo traškesni bus duoniukai.
  5. Išlygintą masę įdėkite į 170 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių ant vidurinės lentynos. Tada apverskite ant kitos pusės ir kepkite dar apie 20 minučių. (viso 50 minučių). Jeigu norite panašesnių į tikrą duoną – kepkite tik 15 minučių, išjunkite orkaitę ir palikite porai valandų. Trapumo neliks, duoniukai bus panašesni į tikrą duoną.
  6. Iškepusius palikite atvėsti, sulaužykite ir sudėkite į paruoštą dubenį. Skanaus!

Naujausi receptai

Daugiau receptų