4 C
Kaunas

Kriaušės įdarytos kremu

Paragaukite

Kriaušės žinomos ir naudojamos nuo labai senų laikų. Nei vienos šeimos šventė ar draugų susibūrimas neapsieina be smagiausios dalies – deserto. Gaminsime įdarytas kriaušes. Tai neįprastas ir labai gardus receptas. Tirpsta burnoje.

JUMS REIKĖS:

10 vienodo dydžio kriaušių,

5 stiklinių vandens,

1-1.5 stiklinės cukraus,

1 butelis balto sauso vyno,

10 gvazdikėlių,

KREMUI:

Plakamosios grietinėlės,

apelsinų arba citrinų cukatų (galima improvizuoti, dėti mėgiamų riešutų).

GAMINIMAS:

Vandenį užviriname su cukrumi ir gvazdikėliais, sudedame kriaušes ir verdame ant silpnos ugnies 3-5 min. Žiūrime, kad neištižtų. Vyną suplakame su stikline kriaušių nuoviro, užpilame kriaušes, pastatome parai.

Kitą dieną išimame kriaušes, nupjauname viršūnėles kartu su kriaušės dalimi, šaukšteliu išgramdome sėklalizdžius. Elektriniu plaktuvu plakame grietinėlę tol, kol sustandės. Išplaktą grietinėlę sumaišome su cukatomis ar riešutais. Sudedame gautą plaktos grietinėlės masę į kriaušes, uždengiame atpjautais gabaliukais.

SKAITYKITE:

https://maistasantstalo.lt/pomidoru-ir-surio-misraine/

https://maistasantstalo.lt/pupeliu-misraine/

https://maistasantstalo.lt/burokeliu-sriuba/

Naujausi receptai

Daugiau receptų