6.5 C
Kaunas

Pikantiški prieskoniai Gvakamolei ir salotoms

Paragaukite

Šis pikantiški prieskoniai Gvakamolei tinka ne tik gvakamolei. Jais galite gardinti sriubas, salotas, ryžius ir visus patiekalus, kuriems trūksta skonio. Šiuos prieskonius man padovanojo draugė, kuri kaip ir aš mėgsta gvakamolę ir salotas. Paragavusi nusprendžiau, kad juos galima pasigaminti patiems, nes beveik visi ingredientai yra parduotuvėse. Prekybos centruose įdomesnių prieskonių sunku rasti, o užsakinėti internetu aš tiesiog tingiu. Ir dar žinoma man visai nepatinka mokėti už paštomatą, kuris kainuoja panašiai tiek kiek prieskoniai Gvakamolei. Prieskonius pagaminsite per 10 min ir jų užteks porai savaičių, jei gvakamolė ir salotos jūsų kasdieninis valgis.

Gvakamolę gaminu jau ne vienerius metus ir įprastas derinys su citrina ir druska šiek tie pabodo. Šie prieskoniai suteikia naujų spalvų tiek salotoms su avokadu ar gvakamole, tiek kitiems patiekalams. Paragaukite ir Jūs.

Prieskoniai gvakamolei ir salotoms

Jums reikės:

20 g liofilizuotų ananasų (radau Lidle)

20 g liofilizuotų mangų (radau Lidle)

22 g ekologiškos džiovintos saldžiosios paprikos (Santa Maria)

arbatinis šaukštelis džiovinto imbiero (Santa Maria)

6 g džiovintų petražolių (radau Lidle)

arbatinis šaukštelis druskos (naudojų ukrainietišką)

2 valgomieji šaukštai ekologiškų džiovintų česnakų miltelių (Santa Maria)

Gaminimas:

Išimame iš pakuočių liofilizuotus mangus ir ananasus. Susmulkiname kavamale ir suberiame susmulkintus į pusės litro stiklinį indą. Jame laikysite prieskonius.

Suberiame petražoles, druską, imbierą, rūkytą papriką, česnako miltelius į tą patį stiklinį indą ir užsukę gerai pakratome. Prieskoniai gvakamolei paruošti. Skanaus.

Naujausi receptai

Daugiau receptų