10.4 C
Kaunas

Brusketa su pomidorais arba pomidorų mišrainė

Paragaukite

Šis receptas universalus. Jį galite valgyti tiesiog kaip mišrainę arba tai gali būti gardi itališka brusketa su pomidorais. Tai išties labai lengvas ir greitai paruošiamas itališkas receptas, kuris puikiai tiks pavaišinti netikėtai užsukusius svečius, ar tiesiog pasimėgauti patiems, po darbų dienos.

REIKĖS:

4 prinokę pomidorai

2 šaukštai alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus

0,5 šaukštelio cukraus,

250g fermentinio ar bet kurio mėgstamo sūrio supjaustyto riekelėmis

4 šaukštai bazilikų arba petražolių lapelių,

50ml acto,

rupiai maltų juodųjų pipirų

brusketa arba prancūziškas batonas

 

GAMINIMAS:

Supjaustome pomidorus. Juos kartu su sūrio riekelėmis sudedame į puodą, supilame aliejų, suberiame cukrų. Pakepiname ant nedidelės kaitros apie 5 min.  Sudedame pomidorus ir sūrį į didelę plokščią lėkštę, arba į tris – keturias mažesnes. Papuošiame žalumynų lapeliais, pašlakstome aliejumi ir actu, pabarstome pipirais. Patiekiame ant šviežios brusketos pjaustytos riekelėmis arba ant paprasto batono.

SKAITYKITE:

https://maistasantstalo.lt/pupeliu-misraine/

https://maistasantstalo.lt/burokeliu-sriuba/

https://maistasantstalo.lt/idarytos-kriauses-receptas-desertas/

Naujausi receptai

Daugiau receptų