24.1 C
Kaunas

Kiaulienos troškinys su pomidorais

Paragaukite

Atvėsus orams, daugeliui norisi sotesnio maisto. Kiaulienos troškinys, kurį paruošti užtruksite apie valandą su trupučiu. Tai puikus receptas jaukiems šeimos pietums.

Troškinys su kiauliena sušildys šaltą rudenį ar žiemą.

Kiaulienos troškinys

  • 500g minkštos kiaulienos,
  • 3 stiklinės mėsos sultinio,
  • 200 g ryžių,
  • 2 raudonos paprikos,
  • 5 pomidorai,
  • aitrioji paprika,
  • 3 svogūnai,
  • skiltelė česnako,
  • 2 šaukštai pomidorų tyrės ar kečupo,
  • 4 šaukštai aliejaus,
  • 2 šaukšteliai džiovintų čiobrelių, druskos, pipirų,
  • petražolių šakelių.

Kiti troškinių receptai

Čili troškinys – čili kon karne

Prancūziškas jautienos troškinys

Troškinys su kiauliena – gaminimas

  1. Nuplaukite mėsą, nusausinkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepinkite.
  2. Suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus, česnaką ir pakepinkite dar 10 min.
  3. Tada viską supilkite į puodą, įpilkite sultinį, pomidorų tyrę, suberkite prieskonius, pasūdykite ir troškinkite apie 30 minučių.
  4. Nuplaukite ryžius, nuvarvinkite. Nuplaukite raudonąsias paprikas, išimkite sėklytes ir  supjaustykite kubeliais. Aitriąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, atsargiai nulupkite žievelę ir supjaustykite kubeliais.
  5. Kai mėsa bus minkšta į puodą suberkite ryžius, paprikas, pomidorus ir troškinkite dar 30 min. tol kol ryžiai suminkštės ir sugers skystį.

Kiaulienos troškinys paruoštas. Troškinys su kiauliena patiekiamas ant viršaus pabarstant žalumynų, su juoda duona ar skrebučiu. Skanaus!

SEKITE MUS FACEBOOKE

Naujausi receptai

Daugiau receptų