23.5 C
Kaunas

Jautienos troškinys su morkomis ir bulvėmis

Paragaukite

Jautienos troškinys tai tas patiekalas, kuris sušildys Jus šaltą ir darganotą dieną. Po dviejų valandų orkaitėje mėsa tampa minkštutėlė ir labai gardi. Šis burgundiškas jautienos troškinys gaminamas su sodriu vyno padažu.

Tai klasikinis prancūziškas jautienos troškinys su daržovėmis. Šis troškinys yra gana populiarus Prancūzijoje. Jautienos gabaliukai apkepami karštoje keptuvėje, tada troškinami su česnakais ir svogūnais vyno sultinyje.

Šis patiekalas troškinasi keletą valandų, bet laukti tikrai verta. Jis nuostabaus skonio.

Įdomus pastebėjimas – kuo ilgiau šis troškinys stovi, tuo jis gardesnis. Jeigu laukiate svečių, ar norite ką nors nustebinti – pagaminkite diena anksčiau.

Jautienos troškinys

  • 1.4 kg jautienos sprandinės, supjaustytos 3,5 – 4 cm gabaliukais
  • 2 šaukšteliai drukos
  • 1 šaukštas maltų juodųjų pipirų
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai supjaustyti pusstambiais gabaliukais (apie 2.5 cm ilgio)
  • 7 skiltelės česnako (nulupti ir sutraiškyti)
  • 2 šaukštai balzaminio acto
  • 2 šaukštai pomidorų padažo
  • 30 g miltų
  • 500 ml sauso raudonojo vyno (Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon)
  • 480 ml jautienos sultinio
  • 480 ml vandens
  • 1 lauro lapas
  • pusė šaukštelio džiovintų čiobrelių
  • 1,5 šaukštelio cukraus
  • 4 didelės morkos, nuluptos ir supjaustytos  įstrižomis 2.5 cm storio riekelėmis
  • 450 g bulvių, supjaustytų nedideliais gabalais
  • Šviežios petražolės patiekimui

burgundiškas jautienos troškinys

Kiti troškinių receptai

Čili troškinys – čili kon karne

Kiaulienos troškinys

Troškinys receptas

  1. Jautieną pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais. Supjaustykite 3,5 – 4 cm gabaliukais. Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės-stiprios kaitros, įpilkite truputį alyvuogių aliejaus ir kepkite (jei netilps keptuvėje) per kelis kartus vis apversdami apie 5 minutes. Neperkraukite keptuvės. Kiekvienas gabaliukas turi gražiai apskrusti. Kai dėsite likusią mėsos dalį, nepamirškite prieš dedant įpilti truputį aliejaus. Iškeptą mėsą sudėkite į švarų indą.
  2. Supjaustykite 2 svogūnus, sutraiškykite 7 česnakų skilteles ir sudėkite į įkaitintą keptuvę. Įpilkite du šaukštus balzaminio acto. Kepkite apie 5 minutes nuolatos maišydami mediniu šaukštu, kad neprisviltų.
  3. Įdėkite pomidorų padažo ir kepkite dar vieną minutę. Sudėkite jautieną atgal į keptuvę ir apibarstykite miltais. Maišykite mediniu šaukštu viską tol kol miltai ištirps. Užtruksite apie porą minučių.
  4. Į didelį puodą supilkite sultinį, vyną, vandenį, lauro lapą, čiobrelius ir cukrų. Suberkite jautieną su daržovėmis iš keptuvės ir užvirinkite.
  5. Kai puodas užvirs viską supilkite į troškinimo indą, uždenkite dangtį ir įdėkite į orkaitę, įkaitinta 165°C dviems valandoms.
  6. Praėjus dviems valandoms sumeskite bulves ir morkas ir troškinkite dar 45 – 50 minučių kol daržovės išvirs, sultinys sutirštės, o mėsa suminkštės.
  7. Išimkite lauro lapą ir išmeskite. Paragaukite ar netrūksta prieskonių.
  8. Troškinį patiekite šiltą, lėkštę papuoškite šviežiais žalumynais.

Jautienos troškinys skaniausias jeigu gaminamas diena prieš. Skanaus!

Jautienos troškinys idėjos

Galima dėti lašinukų, jeigu norisi riebiau. Juos paspirginkite prieš dedant į troškinimo puodą.

Troškinys bus dar gardesnis jei naudosite savo mėgiamus grybus.

Naujausi receptai

Daugiau receptų