5.9 C
Kaunas

Advokato kremas

Paragaukite

Advokato kremas tiks pertepti tortus, kaip įdaras bandelėms, eklerams ar bet kuriems kitiems kepiniams.

Jį pagaminti prireiks pusvalandžio, bet jis tikrai to vertas. Šio recepto ieškojau labai ilgai, ir pagaliau eksperimentuodama atradau. Pabandykite ir Jūs.

Šis kremas vidutinio tirštumo. Jeigu norite standesnės versijos, vietoj miltų naudokite kukurūzų krakmolą, bet man jis sugadina visą skonį, todėl norėdama standensnės kremo konsistencijos naudočiau želatiną.

Advokato kremas

Plikytas kremas

  • 550 ml pieno (naudoju avižų)
  • 3 kiaušiniai (naudojami tik tryniai)
  • 85 g kukurūzų krakmolo
  • 0.5 šaukštelio maltos burbono vanilės
  • 180 g cukraus
  • 60 g sviesto
  • 36 g kokybiško baltojo šokolado

Grietinėlės kremas

  • 200 g riebios grietinėlės
  • 250 g maskarponės

Gaminimas

Plikytas kremas

  1. Pieną supilkite į nedidelį puodą, suberkite maltą vanilę, užvirkite.
  2. Atskirkite baltymus nuo trynių. Elektriniu plaktuvu plakite trynius tol kol iš geltonų taps šviesiai geltonos, balkšvos spalvos. Nesustodami plakti elektriniu plaktuvu įpilkite samtį karšto pieno. Suberkite cukrų, plakite toliau. Suberkite kukurūzų krakmolą, išplakite. Jeigu masė pasidarys per tiršta nesustojant plakti įpilkite dar kelis samčius įkaitusio pieno.
  3. Plakdami kremo masę palengva supilkite pusę verdančio pieno. (Šiame procese svarbiausia pieną pilti plakant masę. Jeigu pirma supilsite pieną, ir maišyti pradėsite vėliau, kremas gali sušokti į kiaušinienę. Būtina intensyviai maišyti, arba plakti plaktuvu.)
  4. Išplaktą masę supilkite atgal į puodą, kuriame verda likusi dalis pieno. Pilant puodą maišykite mediniu šaukštu. Įjunkite vidutinę kaitrą ir nesustodami maišyti užvirkite. Maišyti būtina nuolat, nes kremas lengvai prisvyla.
  5. Kai kremas pradeda kunkuliuoti išjunkite kaitrą, dar kiek pamaišykite, kad nesviltų. Įmeskite sviestą ir baltą šokoladą. Uždenkite puodo dangtį ir palikite stovėti kelias minutes, kad išsilydytų sviestas ir šokoladas. Po kelių minučių pamaišykite ir vėl uždenkite. Taip kelis kartus, kol ištirps ir gausis vientisa masė.
  6. Užvirusį kremą supilkite į dubenį, palikite atvėsti.
  7. Grietinėlę supilkite į plakimo indą ir plakite kol šiek tiek sustandės. Plakite iki jogurto konsistencijos. (Grietinėlę plaku atskirai, nes taip mažiau taškosi).

Advokato kremas

Atvėsusį plikytą kremą, išplaktą grietinėlę, maskarponę sudėkite į didesnį dubenį. Viską išplakite iki vientisos masės. Kremas paruoštas.

Naudokite jį įdarams ar torto pertepimams. Skanaus!

 

 

Naujausi receptai

Daugiau receptų