13.1 C
Kaunas

Paragaukite

Skaniausi žuvies kotletai iš Jūrinio ešerio filė. Šie kotletai tikrai verti restorano. Šeimyna įvertino 10 iš 10. Kotletus galite gaminti iš lydekos, lašišos, ar bet kurios kitos mėgstamos žuvies.

Gaminimui naudojau 6 cm diametro kulinarinį žiedą. Su juo pagaminau 9 žuvies kotletus.

Skaniausi žuvies kotletai

2-3 porcijos

Jums reikės:

  • 3 šaukštai majonezo (45 g)
  • 1 šaukštas laimo sulčių
  • 1 nubrauktas a. šaukštelis garstyčių
  • 0.5 a. šaukštelio druskos
  • žiupsnis juodųjų pipirų
  • 400 g šaldyto jūrinio ešerio
  • 60 g džiuvėsėlių arba panko džiuvėsių (kotletų masei)
  • 1 nedidelis mėlynasis svogūnas
  • džiuvėsių apvoliojimui

Gaminimas

  1. Nuplaukite žuvį, nusausinkite ir supjaustykite 2-3 cm gabaliukais. Svarbu, kad žuvies gabalėliai nebūtų per dideli, taip bus patogiau formuoti kotletus.
  2. Į dubenį sudėkite majonezą, prieskonius, garstyčias, laimo sultis, viską gerai išmaišykite.
  3. Į prieskonių dubenį sudėkite supjaustytą žuvį, supjaustytą svogūną, suberkite džiuvėsėlius ir išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Į lėkštę priberkite džiuvėsių.
  5. Į kulinarinį žiedą priberkite džiuvėsių, kad tolygiai būtų padengtas visas žiedo plotas. Tada ant viršaus dėkite paruoštą masę (apie 2-3 cm), paspauskite šaukštu. Ant viršaus pribarstykite džiuvėsių ir juos suspauskite šaukštu. Atsargiai nuimkite žiedą. (Prieš receptą esančiame video galite pažiūrėti kaip formuoti kotletus)
  6. Šonus apvoliokite džiuvėsėliais. Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių ant vidutinės kaitros keptuvėje arba karšto oro gruzdintuvėje 20 min. 160°C temperatūroje.
  7. Patiekite su bulvių koše, troškintais šparagais ar kitomis daržovėmis, šviežiomis salotomis arba tartar padažu.

 

 

Naujausi receptai

Daugiau receptų