Silkės mišrainė su burokėliais ir grybais labai panaši į silkę pataluose, tik gaivesnė ir joje nėra kiaušinių. Turiu pripažinti, kad man ji skanesnė.
Silkės mišrainė su burokėliais ir grybais
- 500 g obuolių sultyse marinuotų burokėliųpusė naminės marinuotos silkės
- 1 saldžiarūgštis obuolys
- pusė nedidelio svogūno
- 100 g marinuotų baravykų arba voveraičių
- 150 g virtų morkų
- 200 g virtų bulvių
- 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 0,5 šaukštelio druskos
- 4 dideli šaukštai majonezo
Gaminimas
- Bulves ir morkas išvirkite su lupyna. Bulves reikia virti apie 30 minučių, morkas išgriebti po 20 minučių.
- Burokėlius sukrėskite į sietelį. Palikite nuvarvėti.
- Sutarkuokite obuolį, smulkiai supjaustykite pusę svogūno.
- Sudėkite grybus, silkę, nuluptas ir kvadratėliais pjaustytas morkas ir bulves.
- Pasūdykite, pabarstykite pipirų, įdėkite majonezo, išmaišykite ir skanaus!