Paprasta trinta moliūgų sriuba be papildomų poskonių. Ši trinta moliūgų sriuba švelnaus tikro moliūgų skonio, todėl man skani tiesiog viena su skrebučiu. Tačiau ji gali būti kaip bazė įvairiausioms sriubos versijoms. Galite patiekti su šonine, man labai skanu su grybais, grietine, sūriu, balta žuvimi ar krevetėmis. Kaune dar pries gerą 20 metų restorane Pompėja panaši sriuba buvo patiekiama su vėžių uodegėlėmis. Taigi čia vieta Jūsų kūrybai. Prieskoniai ir žolelės sriubą gali nudažyti dar kitokiomis spalvomis.
Paprasta trinta moliūgų sriuba
3-4 asmenims
- pusė mažesnio moliūgo
- 2 nedidelės paprikos
- 2 morkos
- 1 svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 2 nedidelės bulvės
- 800 g vandens
- 2 šaukšteliai druskos
- žiupsnis pipirų
- 150 ml grietinėlės (kokosų pieno, galite naudoti ir grietinę)
- pateikimui: skrebučio, skrudintos šoninės, grybų, krevečių arba baltos žuvies.
Trinta moliūgų sriuba
- Į skardą įtieskite kepimo popierių.
- Nulupkite bulves, morkas, svogūną. Bulves ir svogūną perpjaukite per pusę.
- Moliūgą perpjaukite per pusę, išimkite sėklas. Supjaustykite riekelėmis.
- Česnako skiltelei nupjaukite galiuką, kad būtų lengva išspausti,
- Nuplaukite paprikas.
- Visas daržoves sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje, vidurinėje lentynoje, funkcija viršus-apačia 200°C, 50 minučių. Tada išjunkite orkaitę ir palikite dar 10 minučių.
- Iškepusias daržove padėkite atvėsti.
- Nulupkite moliūgo žieves, išimkite paprikų sėklas, išspauskite česnaką.
- Daržoves sumeskite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, suberkite druską, pipirus, grietinėlę ir sutrinkite rankine trintuve.
- Patiekite su mėgstamais žalumynais, skrebučiu, grybais ar šonine. Skanaus!