Nekeptas varškės tortas su želė

Paragaukite

Nekeptas varškės tortas su želė, vyšniomis ir sausainiais patiks visiems smaližiams. Šis greitas varškės pyragas kreminis, neriebus, todėl galite valgyti be sąžinės graužimo.

Pagaminsite per 20-30 minučių. Gamindama pagrindą nenaudojau sviesto, kad būtų kuo mažiau riebalų.

O varškės sluoksnį suminkštinau graikišku jogurtu, todėl šis nekeptas gaivus varškės tortas patiks tiek sportininkams, tiek tiems, kurie ieško mažesnio riebumo desertų.

Nekeptas varškės tortas su želė

8 porcijos

20 cm ø formai

Pagrindui

  • 250 g sausainių Selga arba Gaidelis
  • 75 ml pieno

Varškės sluoksnis

  • 660 g ekologiškos pusriebės varškės 9%
  • 200 g graikiško jogurto
  • 16 g želatinos
  • 100 ml verdančio vandens
  • 3 šaukštai abrikosų sirupo (Monin „Amaretto) arba šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 120 g cukraus pudros arba 240 g kondensuoto pieno (jei naudosite kond. pieną, sirupo nepilkite)
  • sauja vyšnių be kauliukų (apie 100 g )

Želė sluoksnis

  • 1 pakelis vyšninės želė
  • 500 g verdančio vandens
  • 3 šaukštai rudojo cukraus
  • 100 g vyšnių be kauliukų

24 cm ø formai

Pagrindui

  • 300 g sausainių Selga arba Gaidelis
  • 90 ml pieno

Varškės sluoksnis

  • 790 g ekologiškos pusriebės varškės 9%
  • 240 g graikiško jogurto
  • 19 g želatinos
  • 120 ml verdančio vandens
  • 3,5 šaukštų abrikosų sirupo (Monin „Amaretto) arba šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 145 g cukraus pudros arba 290 g kondensuoto pieno (jei naudosite kond. pieną, sirupo nepilkite)
  • sauja vyšnių be kauliukų(apie 120 g )

Želė sluoksnis

  • 1 pakelis vyšninės želė
  • 500 g verdančio vandens
  • 3-4 šaukštai rudojo cukraus
  • 120 g vyšnių be kauliukų

Kaip pasigaminti nekeptą tortą

  1. Į kepimo formą įtieskite plastikinį bortelį. Jeigu jo neturite, galite išsikirpti iš kepimo popieriaus.
  2. Sausainius sutrinkite iki trupinių, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Masė bus panaši į plasteliną. Ja išklokite formos dugną. Jeigu norite riebesnio torto naudokite 100 g sviesto 20 cm formai  ir 120 g 24 cm formai.
  3. Želatiną užpilkite verdančiu vandeniu. Gerai išmaišykite ir palikite, kad pilnai ištirptų.
  4. Varškę sutrinkite su graikišku jogurtu, cukraus pudra, abrikosų sirupu arba vanilės ekstraktu.
  5. Į varškę supilkite ištirpusią želatiną ir viską gerai išmaišykite su rankine trintuve.
  6. Ant sausainių pagrindo suberkite saują vyšnių, sukrėskite varškės masę. Padėkite į šaldytuvą.
  7. Vyšninę želė užpilkite verdančiu vandeniu, suberkite rudąjį cukrų. Išmaišykite.
  8. Kai želė skystis atvės, ant varškės sluoksnio suberkite saują vyšnių ir atsargiai supilkite želė. Jeigu norite, kad viršus būtų su putele, žele šiek tiek paplakite elektrine šluotele.
  9. Padėkite į šaldytuvą nakčiai. Skanaus!

Nekeptas tortas – naudingi patarimai

  • Abrikosų sirupas yra saldus, tad jeigu jo nenaudosite, paragaukite varškės masę ar pakanka saldumo.
  • Jei neturite vyšnių, galite naudoti bet kuriuos kitus mėgstamus vaisius ar uogas.
  • Jeigu norite įprasto pagrindo ir neskaičiuojante kalorijų – vietoj pieno naudokite ištirpintą sviestą.
  • Jeigu norite dar skanesnio torto, vietoj cukraus dėkite kondensuotą pieną. Man skaniausias estiškas. Jį parduotuvėse parduoda plastikinėse talpose.

 

Naujausi receptai

Daugiau receptų