Nekeptas varškės tortas su želė, vyšniomis ir sausainiais patiks visiems smaližiams. Šis greitas varškės pyragas kreminis, neriebus, todėl galite valgyti be sąžinės graužimo.
Pagaminsite per 20-30 minučių. Gamindama pagrindą nenaudojau sviesto, kad būtų kuo mažiau riebalų.
O varškės sluoksnį suminkštinau graikišku jogurtu, todėl šis nekeptas gaivus varškės tortas patiks tiek sportininkams, tiek tiems, kurie ieško mažesnio riebumo desertų.
Nekeptas varškės tortas su želė
8 porcijos
20 cm ø formai
Pagrindui
- 250 g sausainių Selga arba Gaidelis
- 75 ml pieno
Varškės sluoksnis
- 660 g ekologiškos pusriebės varškės 9%
- 200 g graikiško jogurto
- 16 g želatinos
- 100 ml verdančio vandens
- 3 šaukštai abrikosų sirupo (Monin „Amaretto) arba šaukštelis vanilės ekstrakto
- 120 g cukraus pudros arba 240 g kondensuoto pieno (jei naudosite kond. pieną, sirupo nepilkite)
- sauja vyšnių be kauliukų (apie 100 g )
Želė sluoksnis
- 1 pakelis vyšninės želė
- 500 g verdančio vandens
- 3 šaukštai rudojo cukraus
- 100 g vyšnių be kauliukų
24 cm ø formai
Pagrindui
- 300 g sausainių Selga arba Gaidelis
- 90 ml pieno
Varškės sluoksnis
- 790 g ekologiškos pusriebės varškės 9%
- 240 g graikiško jogurto
- 19 g želatinos
- 120 ml verdančio vandens
- 3,5 šaukštų abrikosų sirupo (Monin „Amaretto) arba šaukštelis vanilės ekstrakto
- 145 g cukraus pudros arba 290 g kondensuoto pieno (jei naudosite kond. pieną, sirupo nepilkite)
- sauja vyšnių be kauliukų(apie 120 g )
Želė sluoksnis
- 1 pakelis vyšninės želė
- 500 g verdančio vandens
- 3-4 šaukštai rudojo cukraus
- 120 g vyšnių be kauliukų
Kaip pasigaminti nekeptą tortą
- Į kepimo formą įtieskite plastikinį bortelį. Jeigu jo neturite, galite išsikirpti iš kepimo popieriaus.
- Sausainius sutrinkite iki trupinių, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Masė bus panaši į plasteliną. Ja išklokite formos dugną. Jeigu norite riebesnio torto naudokite 100 g sviesto 20 cm formai ir 120 g 24 cm formai.
- Želatiną užpilkite verdančiu vandeniu. Gerai išmaišykite ir palikite, kad pilnai ištirptų.
- Varškę sutrinkite su graikišku jogurtu, cukraus pudra, abrikosų sirupu arba vanilės ekstraktu.
- Į varškę supilkite ištirpusią želatiną ir viską gerai išmaišykite su rankine trintuve.
- Ant sausainių pagrindo suberkite saują vyšnių, sukrėskite varškės masę. Padėkite į šaldytuvą.
- Vyšninę želė užpilkite verdančiu vandeniu, suberkite rudąjį cukrų. Išmaišykite.
- Kai želė skystis atvės, ant varškės sluoksnio suberkite saują vyšnių ir atsargiai supilkite želė. Jeigu norite, kad viršus būtų su putele, žele šiek tiek paplakite elektrine šluotele.
- Padėkite į šaldytuvą nakčiai. Skanaus!
Nekeptas tortas – naudingi patarimai
- Abrikosų sirupas yra saldus, tad jeigu jo nenaudosite, paragaukite varškės masę ar pakanka saldumo.
- Jei neturite vyšnių, galite naudoti bet kuriuos kitus mėgstamus vaisius ar uogas.
- Jeigu norite įprasto pagrindo ir neskaičiuojante kalorijų – vietoj pieno naudokite ištirpintą sviestą.
- Jeigu norite dar skanesnio torto, vietoj cukraus dėkite kondensuotą pieną. Man skaniausias estiškas. Jį parduotuvėse parduoda plastikinėse talpose.