9.1 C
Kaunas

Paragaukite

Midijų receptas yra gurmaniškas, skanus ir greitai pagaminamas. Viskas ko Jums reikia tai midijos, grietinėlė, česnakas, ispaniška Ciabatta duona arba prancūziškas batonas – bagetė. Iki pilnos šventės trūktų tik karališkųjų krevečių. Jos čia kuo puikiausiai tinka. Midijos receptas labai paprastas. Prancūzai gyvenantys arčiau vandens šį patiekalą valgo gana dažnai ir jį pagamina vos per 10 minučių.

Midijų receptas

2 asmenims (vienam asmeniui apie 500 g midijų)

  • 1 kg šviežių midijų su kiautais
  • 15 g sviesto (nedidelis gabalėlis pakepinti česnakui ir svogūnų laiškams)
  • 8 svogūnų laiškai
  • saujos šviežių petražolių
  • 3 skiltelių česnakų
  • 150 ml balto sauso vyno, tinka šampano likučiai ar sidras (galima gaminti ir be vyno)
  • 90 ml 35 proc. grietinėlės (jeigu gaminate be vyno, vietoj jo pilkite grietinėlę)
  • Druskos, pipirų.

Kaip gaminamos midijos receptas

Pirmas ir svarbiausias dalykas ką turite žinoti yra tai, kad visos midijos prieš virimą turi būti užsidarę. Jeigu Jūsų midijos atsidarę, reiškia netinkamos valgymui. Jas tiesiog išmeskite.

Prancūzai žino gudrybę kaip patikrinti ar midijos gyvos. Jeigu midijos prasivėrusios jas reikia šiek tiek švelniai patrankyti į stalą ir suspaudus palaikyti kelias sekundes. Jei jos lieka susispaudusios – tinka valgyti, jei net po patrankymo lieka atsidariusios – tiesiog išmeskite.

Jeigu naudojate šaldytas midijas, prieš gaminimą, neatitirpinkite. Tiesiog lengvai nuplaukite vandeniu. Paskaitykite pakuotę, jeigu midijos jau išvirtos prieš šaldymą, jas virkite trumpiau.

  1. Midijas prieš gaminimą nuplaukite ir gerai nuvarvinkite.
  2. Suraskite didesnį puodą su dangčiu. Ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą ir sudėkite sutrintas česnako skilteles. Truputį pakepinkite.
  3. Sudėkite svogūnų laiškus, midijas, supilkite baltąjį vyną, pabarstykite truputį druskos.
  4. Virkite ant vidutinės kaitros kelias minutes arba tol kol visos midijos atsidarys. Turėtumėte trukti ne ilgiau nei keturias minutes.
  5. Kai visos midijos bus atsidarę išjunkite kaitrą ir supilkite grietinėlę, ant viršaus pabarstykite šviežių petražolių.
  6. Patiekite su baltuoju, jaunu Riesling vynu, skrudinta Ciabatta duona arba prancūzišku batonu.

Šį patiekalą vadinu midijų troškiniu. Grietinėlės su česnaku ir vyno mišinys toks gardus, kad sunku atsivalgyti.

Jeigu mėgstate krevetes, galite įdėti saują ir jų. Svarbu, kad jos būtų pilkos spalvos. Raudonos spalvos krevetės jau būna išvirtos, todėl kaitinant pakartotinai praranda savo traškumą ir skonį. Jas reikia virti tik tol kol iš pilkų pradės keisti spalvą į rožinę. Nedaugiau nei pora minučių.

Midijos receptas

Naudingi patarimai

Šviežias midijas rekomenduojame gaminti iškart. Jeigu midijas planuojate gaminti kitą dieną jas įdėkite į dubenį ir laikykite šaldytuve. Šviežių midijų šaldytuve nelaikykite ilgiau nei parą. Midijų jokiu būdu nelaikykite užpylę vandeniu arba sandariame inde – be oro paliktos midijos labai greitai žus.

Lašiša keptuvėje su grietinėle toskanietiškai

Naujausi receptai

Daugiau receptų