7.1 C
Kaunas

Agrastų pyragas

Paragaukite

Šis agrastų pyragas minkštas, purus, su lengva agrastų rūgštele. Sumaišysite per kelias minutes, valgys visi ir prašys dar. Taip nutiko mums. Buvo patys skaniausi pusryčiai.

Agrastų pyragas receptas

  • 2 dideli kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 200 g agrastų
  • 250 g miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 100 g pieno
  • 60 g grietinės
  • 120 g sviesto (ištirpinti)
  • 0,5 šaukštelio migdolų ekstrakto
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Ką daryti iš agrastų – kepti pyragus!

  1. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
  2. Į plakimo dubenį sumuškite kiaušinius, gerai išplakite.
  3. Ištirpinkite sviestą.
  4. Supilkite pieną, grietinę, suberkite cukrų, druską, vanilės ir migdolų ekstraktus, dar kart viską gerai išplakite. Supilkite ištirpintą sviestą, išmaišykite.
  5. Į plakinį pamažu berkite miltus tol kol viską išmaišysite iki vientisos masės.
  6. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių. Supilkite tešlą.
  7. Nuplautus, nusausintus ir nuskabytus agrastus išdėliokite ant tešlos viršaus. (Nemaišykite tešlos, nes išmaišius agrastai sukrenta į pyrago apačią)
  8. Kepkite 40-50 min. 180°C įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje nustačius funkciją viršus apačia.
  9. Iškepusį pyragą palikite uždengtą atvėsti per naktį. Taip jis prisigers drėgmės ir bus dar minkštesnis ir drėgnesnis. Skanių pusryčių!

Naujausi receptai

Daugiau receptų