Šis agrastų pyragas minkštas, purus, su lengva agrastų rūgštele. Sumaišysite per kelias minutes, valgys visi ir prašys dar. Taip nutiko mums. Buvo patys skaniausi pusryčiai.
Agrastų pyragas receptas
- 2 dideli kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 200 g agrastų
- 250 g miltų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio druskos
- 100 g pieno
- 60 g grietinės
- 120 g sviesto (ištirpinti)
- 0,5 šaukštelio migdolų ekstrakto
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Ką daryti iš agrastų – kepti pyragus!
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
- Į plakimo dubenį sumuškite kiaušinius, gerai išplakite.
- Ištirpinkite sviestą.
- Supilkite pieną, grietinę, suberkite cukrų, druską, vanilės ir migdolų ekstraktus, dar kart viską gerai išplakite. Supilkite ištirpintą sviestą, išmaišykite.
- Į plakinį pamažu berkite miltus tol kol viską išmaišysite iki vientisos masės.
- Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių. Supilkite tešlą.
- Nuplautus, nusausintus ir nuskabytus agrastus išdėliokite ant tešlos viršaus. (Nemaišykite tešlos, nes išmaišius agrastai sukrenta į pyrago apačią)
- Kepkite 40-50 min. 180°C įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje nustačius funkciją viršus apačia.
- Iškepusį pyragą palikite uždengtą atvėsti per naktį. Taip jis prisigers drėgmės ir bus dar minkštesnis ir drėgnesnis. Skanių pusryčių!