16.9 C
Kaunas

Paragaukite

Tiramisu receptas kai nori greito ir labai gardaus deserto. Tikras, paprastas, klasikinis tiramisu tortas, nekeptas su damų piršteliais.

Jums tereikia damų pirštelių, maskarponės, grietinėlės, cukraus pudros, kavos, amaretto sirupo(koncentruotos abrikosų sultys), želatinos ir kelių šviežių trynių. Nepergyvenkite, juos pasterizuosime. Skonis puikus, visi ragautojai bus patenkinti ir prašys pakartoti.

Jį galite supjaustyti į gabalus ir patiekti kaip įprastą tortą.

Tiramisu receptas

20 cm apvaliai formai

arba 18×18 cm kvadratinei (7 porcijos)

Sirupui

  • 145 g verdančio vandens
  • 6-7 g arba 3 kupini a. šaukšteliai tirpios kavos (jei tortą valgys vaikai, naudokite be kofeino)
  • 33 g amaretto sirupo iš abrikosų sulčių koncentrato, naudojau „Monin”
  • 41 g cukraus

Kremui

  • 280 g maskarponės
  • 366 g grietinėlės
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 5 g želatinos
  • 45 g vandens
  • 100 g cukraus pudros
  • vanilės
  • 300 g damų pirštelių
  • kakavos (be cukraus ir pieno miltelių)

 

24 cm apvaliai formai

arba 21×21 cm kvadratinei (12 porcijų)

Sirupui

  • 175 g verdančio vandens
  • 7-8 g arba 4 a. šaukšteliai tirpios kavos (jei tortą valgys vaikai, naudokite be kofeino)
  • 36 g amaretto sirupo iš abrikosų sulčių koncentrato, naudojau „Monin”
  • 49 g cukraus

Kremui

  • 336 g maskarponės
  • 440 g grietinėlės
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 6 g želatinos
  • 54 g vandens
  • 120 g cukraus pudros
  • vanilės
  • 360 g damų pirštelių
  • kakavos (be cukraus ir pieno miltelių)

 

26 cm apvaliai formai

arba 23×23 cm kvadratinei (15 porcijų)

Sirupui

  • 188 g verdančio vandens
  • 9 g arba 4,5 a. šaukšteliai tirpios kavos (jei tortą valgys vaikai, naudokite be kofeino)
  • 39 g amaretto sirupo iš abrikosų sulčių koncentrato, naudojau „Monin”
  • 53 g cukraus

Kremui

  • 364 g maskarponės
  • 440 g grietinėlės
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 6,5 g želatinos
  • 59 g vandens
  • 130 g cukraus pudros
  • vanilės
  • 476 g damų pirštelių
  • kakavos (be cukraus ir pieno miltelių)

Kaip gaminti tiramisu

  • Pirmiausia pasiruoškite sirupą: kavą užpilkite verdančiu vandeniu, suberkite cukrų, supilkite amaretto sirupą. Padėkite į šalį.
  • Želatiną suberkite į dubenėlį, užpilkite vandens tik tiek, kad apsemtų ir išbrinktų. Padėkite į šalį.
  • Pasiruoškite kremą. Cukraus pudrą suberkite į nedidelį puodą užpilkite vandeniu, išmaišykite ir padėkite ant kaitlentės, kad užvirtų.
  • Kol kaista cukraus ir vandens sirupas, trynius atskirkite nuo baltymų. Atskirtus trynius išplakite iki kol iš geltonų taps baltai gelsvi.
  • Sukrėskite išbrinkusią želatiną, paplakite. Ir nenustojant plakti trynius pamažu supilkite verdantį vandens ir cukraus sirupą. Jeigu pilsite nemaišant tryniai sušoks į kiaušinienę. Karštas sirupas padės ištirpti ir pasiskirstyti želatinai.
  • Trynių, želatinos ir vandens-cukraus mišinį plakite apie 3-4 minutes. Kai masė bus atvėsusi, sukrėskite maskarponę ir viską išplakite iki vientisos masės.
  • Grietinėlę išplakite atskirai iki standumo. Grietinėlė turi būti šalta. Atsargiai įmaišykite į maskarponės masę ir šaukštu išmaišykite iki vientisumo.
  • Torto formą įdėkite į serviravimo lėkštę. Į torto žiedą įtieskite plastikinę juostą, jeigu jos neturite galite išsikirpti iš kepimo popieriaus. Taip bus lengviau nuimti formą ir tortas atrodys estetiškiau. Man patogiau naudoti plastikinę juostą, nes ji turi standumo.
  • Formos dugną padenkite pasiruoštu kremu apie 1 cm. Damų pirštelius pamirkykite pasiruoštame kavos sirupe. Nelaikykite panardinę per ilgai, nes piršteliai prisigėrę per daug skysčio sutęžta. Pirštelius sudėkite ant kremo sluoksnio.
  • Užtepkite antrą kremo sluoksnį ir sudėkite dar vieną damų pirštelių sluoksnį.
  • Viršutinį sluoksnį plonai padenkite kremu ir padėkite į šaldytuvą keturioms valandoms. Likusį kremą sudėkite į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu. Maišelio galą užriškite ir padėkite į šaldytuvą.
  • Po keturių valandų torto viršų padenkite vienodais bokšteliais. Padėkite nakčiai į šaldytuvą.
  • Ryte nuimkite torto formą. Atsargiai nuplėškite plastikinę juostą. Torto viršų prieš patiekimą pabarstykite kakava be priemaišų. Skanaus!

 

Naujausi receptai

Daugiau receptų