Keptas kamamberas su vyšniomis tikras šedevras. Šis patiekalas tiks bet kokiai progai, pažadu gausite komplimentų ir prašymų pasidalinti receptu.
Tešloje keptas kamamberas su vyšniomis
2 asmenims
- 125 g kamambert sūrio
- sluoksniuotos tešlos be mielių (2 vnt 20×11 cm, viso 186 g)
- 3-4 šaukštai vyšnių uogienės
- saujos šviežio čiobrelio lapelių
- kiaušinio trynys (aptepimui)
- lazdyno riešutai pabarstymui ant pyrago (nebūtinai)
Gaminimas
- Nupjaukite kamambero sūrio viršutinę dalį – plutą, lengvai apipjaustykite šonus.
- Iš tešlos suformuokite sūrio dydžio dėžutę, kad įdėjus sūrį ir uogienę beliktų tik sutvirtinti tešlos kraštus viršuje.
- Įdėkite sūrį.
- Ant sūrio viršaus sudėkite vyšnių uogienę. 2 šaukštus dedu su sirupu, kitus du stengiuosi dėti kiek sausesnius.
- Ant uogienės pabarstykite šviežio čiobrelio lapelių (be šakelės).
- Kruopščiai sutvirtinkite tešlos viršų, kad neliktų atvirų tarpelių.
- Rankomis paformuokite, kad pyragas būtų apvalus.
- Aptepkite kiaušinio tryniu, pabarstykite riešutais.
- Įkaitinkite orkaitę 200°C. Kepkite vidurinėje lentynoje 20 – 25 min. arba kol gražiai paruduos. Oro gruzdintuvėje kamamberą kepkite 170°C 20 minučių.
Naudingi patarimai
- Nepridėkite per daug skysčio, jis išbėga.
- Jeigu reikia daugiau ir norite daryti didesnį pyragą, geriau darykite antrą, nes dėl didesnio ir aukštesnio sūrio pyrago šonai gali praplyšti. Arba tiesiog nenupjaustykite šonų, tik viršų.
- Svarbu labai gerai sutvirtinti šonus, kad sūris neišbėgtų.