15.7 C
Kaunas

Tešloje keptas kamamberas su vyšniomis

Paragaukite

Keptas kamamberas su vyšniomis tikras šedevras. Šis patiekalas tiks bet kokiai progai, pažadu gausite komplimentų ir prašymų pasidalinti receptu.

Tešloje keptas kamamberas su vyšniomis

2 asmenims

  • 125 g kamambert sūrio
  • sluoksniuotos tešlos be mielių (2 vnt 20×11 cm, viso 186 g)
  • 3-4 šaukštai vyšnių uogienės
  • saujos šviežio čiobrelio lapelių
  • kiaušinio trynys (aptepimui)
  • lazdyno riešutai pabarstymui ant pyrago (nebūtinai)

Gaminimas

  1. Nupjaukite kamambero sūrio viršutinę dalį – plutą, lengvai apipjaustykite šonus.
  2. Iš tešlos suformuokite sūrio dydžio dėžutę, kad įdėjus sūrį ir uogienę beliktų tik sutvirtinti tešlos kraštus viršuje.
  3. Įdėkite sūrį.
  4. Ant sūrio viršaus sudėkite vyšnių uogienę. 2 šaukštus dedu su sirupu, kitus du stengiuosi dėti kiek sausesnius.
  5. Ant uogienės pabarstykite šviežio čiobrelio lapelių (be šakelės).
  6. Kruopščiai sutvirtinkite tešlos viršų, kad neliktų atvirų tarpelių.
  7. Rankomis paformuokite, kad pyragas būtų apvalus.
  8. Aptepkite kiaušinio tryniu, pabarstykite riešutais.
  9. Įkaitinkite orkaitę 200°C. Kepkite vidurinėje lentynoje 20 – 25 min. arba kol gražiai paruduos. Oro gruzdintuvėje kamamberą kepkite 170°C 20 minučių.

Naudingi patarimai

  • Nepridėkite per daug skysčio, jis išbėga.
  • Jeigu reikia daugiau ir norite daryti didesnį pyragą, geriau darykite antrą, nes dėl didesnio ir aukštesnio sūrio pyrago šonai gali praplyšti. Arba tiesiog nenupjaustykite šonų, tik viršų.
  • Svarbu labai gerai sutvirtinti šonus, kad sūris neišbėgtų.

 

Naujausi receptai

Daugiau receptų