17.3 C
Kaunas

Tarta su abrikosais ir pelėsiniu sūriu

Paragaukite

Tarta su abrikosais ir pelėsiniu sūriu patiks gurmanams. Norėjau pagaminti kažką sultingo ir saldaus, bet pikantiško. Svarsčiau kas labiausiai tiktų ant karamelizuotų abrikosų. Pasirinkau brie sūrį dėl kremiškumo. Galvojau apie rikotą, bet ji labiau tiktų jeigu norite saldaus deserto.

Abrikosus galite keisti obuoliais, kriaušėmis ar slyvomis. Jeigu norite saldaus varianto, nedėkite čiobrelio ir pelėsinio sūrio.

Sluoksniuotos tešlos tarta su abrikosais ir pelėsiniu sūriu

(4 asmenims)

Kepiau 20 x 20 cm gruzdintuvės stalčiuje, galite naudoti 23 cm torto formą jeigu kepsite orkaitėje.

  • 270 g sluoksniuotos tešlos
  • 520 g abrikosų (galite keisti slyvomis, obuoliais ar kriaušėmis pagal sezoną)
  • 1 apelsino sultys
  • 3 šaukštai rudojo cukraus
  • 1 šaukštas bulvių krakmolo
  • šakelė šviežių čiobrelių
  • 120 g Brie sūrio

Gaminimas

  1. Į oro gruzdintuvę įtieskite kepimo popierių. Kepimo popierius nuo gruzdintuvės stalčiaus viršaus turi būti nemažiau 3 cm. Jeigu popierius prisilies prie kaitinimo elemento – pradės svilti ir gali užsidegti, todėl būkite atsargūs.
  2. Gruzdintuvės stalčiaus dugną padenkite tešla. Atpjaukite 4 x 2 cm aukščio juosteles kraštams, ilgį pamatuokite pagal savo gruzdintuvę. Juosteles perlenkite per pusę išilgai, kad gautųsi storesni kišo šonai. Šonų aukštis perlenkus bus apie 1 cm. Sulyginkite. Įdėkite į oro gruzdintuvę ir kepkite 12 minučių 160°C.
  3. Jeigu kepate orkaitėje, į 23 cm torto formą įtieskite kepimo popierių. Suformuokite kišo padą ir 1-2 cm kraštą. Kepkite 180°C temperatūroje apie 15 minučių.
  4. Kol kepa kišo padas nuplaukite abrikosus, išimkite kauliukus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Keptuvę truputį patepkite aliejumi ir įpilkite apelsinų sulčių(išspauskite apelsiną). Suberkite abrikosus, čiobrelio šakelę ir kepinkite 5-10 minučių ant vidutinės kaitros kol suminkštės.
  5. Suberkite cukrų, maišykite kol ištirps. Ištirpus cukrui pabarstykite krakmolo ir išmaišykite kol masė taps vientisa.
  6. Įdarą sudėkite ir tolygiai paskirstykite ant iškepusio pagrindo. Įdėkite kepti į karšto oro gruzdintuvę ir kepkite 160°C 5 minutes. Orkaitėje kepkite 180°C temperatūroje 10 minučių.
  7. Supjaustykite sūrį ir išdėliokite ant abrikosų. Įdėkite kepti dar 2-3 minutes kol sūris išsilydys. Skanaus!

Naujausi receptai

Daugiau receptų