7.2 C
Kaunas

Paragaukite

Rūkytos lašišos užtepėlė greitas ir gardus užkandis. Ją pagaminsite per penkias minutes. Be to, ji  maistingesnė ir gardesnė už tas, kurios parduodamos krautuvėje. Šią užtepėlę galima valgyti pusryčiams, patiekti su duona ar pyragu ant viršaus papuošus kiaušiniais, ikrais, citrina ar žalumynais.

Ši lašišos užtepėlė puikus užkandis Velykų stalui. Geriausia dalis ta, kad ją galite pasiruošti kelios dienos prieš. Tereikės pagalvoti kaip patiekti.

Rūkytos lašišos užtepėlė

Užtepėlei

  • 150 g tepamo varškės sūrio Almette (su laukiniu česnaku) – arba bet kurio kito tepamo varškės sūrelio
  • 60 g grietinės
  • 60 g majonezo
  • 100 g rūkytos lašišos
  • sauja laiškinių česnaku (jeigu pirksite sūrelį be česnakų, jų dėkite kiek daugiau)

Patiekimui

  • Putpelių kiaušinių (tinka ir paprasti kiaušiniai)
  • ikrų, citrinos arba žalumynų papuošimui
  • pyrago arba juodos duonos

Gaminimas

  1. Visus ingredientus sudėkite į elektrinę trintuvę ir sumalkite iki vientisos masės.
  2.  Ant duonos užtepkite užtepėlės, uždėkite griežinėlį virto kiaušinio, papuoškite ikrais arba žolelėmis.

Naudingi patarimai

  • Jei norisi aitrumo įdėkite pusę šaukštelio kaparėlių. Aš nemėgstu kaparėlių, todėl jų vengiu.
  • Jei norisi daugiau rūgšties prieš trinant užtepėlę įspauskite šaukštą citrinos.

Užtepėlę laikykite sandariame inde šaldytuve. Skanaus!

rūkytos lašišos užtepėlė lašišos užtepėlė patiekimas

Naujausi receptai

Daugiau receptų