2.3 C
Kaunas

Paragaukite

Prancūziškas svogūnų pyragas yra vertas visų Michelino žvaigždžių. Žinokit mintyse keikiausi kepdama svogūnus, bet po pirmo kasnio supratau kad buvo verta ir minkyti tešlą ir pažaisti su svogūnais, kol jie išgarins vyną.

Skonis buvo toks, kad atrodė esu Prancūzijoj, geriausios šeimininkės vietiniame restoranėlyje, kur visas miestelis šeštadieniais rikiuojasi į eilę dėl šio pyrago.

Skanus ir šiltas ir šaltas.

Prancūziškas svogūnų pyragas

25 cm formai

Sviestinė tešla

  • 1 kiaušinis
  • 130 g sviesto
  • 300 g miltų + trys saujos kočiojimui
  • 1 šaukštelis cukraus
  • žiupsnis druskos
  • 100 ml vandens

Įdarui

  • 2 kg svogūnų
  • 150 ml balto vyno
  • 200 ml pieno
  • 200 ml grietinėlės
  • 4 kiaušiniai
  • druska, juodieji pipirai
  • didelė sauja juodųjų alyvuogių be kauliukų
  • sauja feta sūrio
  • 180 g masdamier sūrio

Gaminimas

  1. Svogūnus perpjaukite per pusę, supjaustykite riekelėmis. Sudėkite į didelę keptuvę ar ketaus puodą ir kepkite kol suminkštės.
  2. Supilkite baltąjį vyną, užberkite kelis žiupsnius druskos, 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų ir kepkite kol vynas išgaruos, o svogūnų masė sumažės per pus. Kepant nepamirškite pamaišyti. Baigus kepti svogūnų masė turėtų būti tiršta, be skysčio.
  3. Kol kepa svogūnai pasiruoškite tešlą. Išplakite kiaušinį, suberkite cukrų, druską, miltus. Sudėkite kvadratėliais supjaustytą sviestą. Supilkite vandenį ir išminkykite iki vientisos masės. Padėkite į šaldytuvą 40 minučių.
  4. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių. Iškočiokite tešlą. Pado storis turėtų būti apie 3-4 mm. Iškočiokite šonus ir lygiai viską suformuokite. Tešlą užlenkite ant formos kraštų, kad nenukristų kol sudėsite įdarą.
  5. Į tešla išklotą formą sudėkite svogūnų masę, suberkite alyvuoges, fetą, sutarkuotą sūrį.
  6. Kiaušinius išplakite su pienu ir grietinėle ir užpilkite ant kišo.
  7. Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje 1 val. 15 min.

Iškepusį padėkite pusvalandžiui atvėsti. Skanaus!

 

Naujausi receptai

Daugiau receptų