Netikras zuikis labai lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas betkokiai progai. Šeimos ar draugų susibūrimams, Kalėdoms, Velykoms ar gimtadieniams.
Jį galite kepti iš kalakutienos ar vištienos. Man skaniausias iš jautienos, bet galite rinktis pagal tai ką mėgstate.
Glaistas kurį naudoju turi šiek tiek barbekiu saldumo. Jeigu negalite naudoti cukraus, kiekį sumažinkite pusiau arba išvis nedėkite. Man skanus toks kokį gaminu, su pikantišku saldumu.
Netikras zuikis receptas
Glazūra
- 150 g kečupo
- 60 g rudo cukraus
- 2 šaukštai laimo arba citrinos sučių
- 1/2 šaukštelio garstyčių
Zuikis
- 1 kg jautienos sprandinės faršo (parduotuvėje paprašykite, kad sumaltų)
- 1 geltonas svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 1 didelis obuolys
- 1.5 šaukštelis druskos
- pusė šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 2 šaukšteliai vištienos prieskonių(paprikos, kalendros, ciberžolės, ožragės, svogūnai, česnakai, Kajeno paprikos, kuminai, pankoliai)
- 1 šaukštelis čiobrelių(jeigu mėgstate)
- 2 šaukšteliai garstyčių
- 3 kiaušiniai
- 100 g džiuvėsėlių
Kaip iškepti netikrą zuikį
- Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Sutraiškykite česnaką.
- Nulupkite obuolį, išimkite sėklalizdį, sutarkuokite.
- Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Lengvai pakepinkite svogūną, česnakus ir obuolį.
- Dubenyje sumaišykite visus glazūros ingredientus ir padėkite į šalį.
- Į plakimo indą sumuškite tris kiaušinius, suberkite druską, pipirus, vištienos prieskonius, garstyčias, čiobrelius, 4 šaukštus glazūros(kurią ką tik sumaišėte). Viską išplakite iki vientisos masės.
- Faršą sukrėskite į dubenį, sudėkite kepintą svogūną su česnakais ir obuoliu, sudėkite džiuvėsius, supilkite kiaušinių ir prieskonių plakinį. Viską išminkykite iki vientisos masės.
- Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių. Faršą padalinkite per pusę ir suformuokite du vienodo dydžio netikrus zuikius.
- Netikrus zuikius ištepkite likusia glazūra ir pašaukite kepti į 180°C įkaitintą orkaitę su funkcija viršus-apačia. Skardą dėkite per patį vidurį. Kepkite apie 55 minutes.
- Iškepusį zuikį padėkite atvėsti. Pabarstykite šviežiais žalumynais, man skaniausia petražolės.