15.7 C
Kaunas

Paragaukite

Lašišos tortas tiks bet kokiai progai – kai lauki svečių, gausaus šeimos susibūrimo, Velykoms, Kalėdoms ar tiesiog skanaus užkandžio sau.

Lašišos tortas

Receptas (7 žmonėms)

  • 300 g sūdytos plonai pjaustytos lašišos
  • 3 kietai virti kiaušiniai
  • 2 dideli avokadai
  • 1 mėlynasis svogūnas
  • sauja marinuotų agurkėlių (tinka ir marinuoti pievagrybiai)
  • 150 g varškės sūrelio
  • sauja laiškinių česnakų
  • šiek tiek laimo sulčių
  • druskos, pipirų
  • šaukštas majonezo
  • arbatinis šaukštelis garstyčių

Gaminimas

  1. Dubenį išklokite lašiša.
  2. Supjaustykite ir šakute sutrinkite avokadą, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, laiškinius česnakus, agurkėlius.
  3. Sudėkite prieskonius, sūrelį ir viską išmaišykite. Paruošta mase ištepkite lašišą iki dubens viršaus. (Dalį masės pasilikite).
  4. Suberkite kietai virtus, smulkiai supjaustytus kiaušinius. Ant jų viršaus užtepkite likusios avokadų masės.
  5. Ant avokadų masės sudėkite batoną. Uždenkite plėvele.
  6. Paruoštą lašišos tortą padėkite 2-3 val. į šaldytuvą. Skanaus!

P.s jeigu kils sunkumų išimant – man padėjo silikoninė mentelė. Ja lengvai atkabinau prilipusią lašišą. Arba prieš dedant lašišą į dubenį įtieskite maistinę plėvelę☺️

Naujausi receptai

Daugiau receptų