Lašišos tortas tiks bet kokiai progai – kai lauki svečių, gausaus šeimos susibūrimo, Velykoms, Kalėdoms ar tiesiog skanaus užkandžio sau.
Lašišos tortas
Receptas (7 žmonėms)
- 300 g sūdytos plonai pjaustytos lašišos
- 3 kietai virti kiaušiniai
- 2 dideli avokadai
- 1 mėlynasis svogūnas
- sauja marinuotų agurkėlių (tinka ir marinuoti pievagrybiai)
- 150 g varškės sūrelio
- sauja laiškinių česnakų
- šiek tiek laimo sulčių
- druskos, pipirų
- šaukštas majonezo
- arbatinis šaukštelis garstyčių
Gaminimas
- Dubenį išklokite lašiša.
- Supjaustykite ir šakute sutrinkite avokadą, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, laiškinius česnakus, agurkėlius.
- Sudėkite prieskonius, sūrelį ir viską išmaišykite. Paruošta mase ištepkite lašišą iki dubens viršaus. (Dalį masės pasilikite).
- Suberkite kietai virtus, smulkiai supjaustytus kiaušinius. Ant jų viršaus užtepkite likusios avokadų masės.
- Ant avokadų masės sudėkite batoną. Uždenkite plėvele.
- Paruoštą lašišos tortą padėkite 2-3 val. į šaldytuvą. Skanaus!
P.s jeigu kils sunkumų išimant – man padėjo silikoninė mentelė. Ja lengvai atkabinau prilipusią lašišą. Arba prieš dedant lašišą į dubenį įtieskite maistinę plėvelę☺️