Lašiša su mangų salsa mūsų šeimos mėgstamiausia. Sūri minkštutėlė lėtai kepta lašiša gaminama nedidelėje temperatūroje, todėl išlieka minkšta ir sultinga. Patiekiama su saldžiai gaivia vaisių ir daržovių salsa. Ją galite patiekti ir šiltą ir šaltą, skonis nuo to nei kiek nenukentės.
Lašiša su mangų salsa
2 porcijos
Salsai
- 1 sunokęs avokadas
- 1 didelis mangas
- pusė didelės paprikos arba 1 nedidelė
- pusė mažo mėlynojo svogūno (jeigu mėgstate, galite dėti daugiau)
- sauja kalendros arba petražolių
- 6 valgomieji šaukštai laimo sulčių
- 0,5 a.šaukštelio druskos
- žiupsnelis juodųjų pipirų
Lašišai
- 2 x 200 g lašišos filė
- 6 šaukštai laimo sulčių (užpilti kai iškeps)
- 2 šaukštai sėmenų aliejaus
Patiekimui
Virtų ilgagrūdžių ryžių (jeigu norite sočiau pavalgyti)
Gaminimas
- Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių. Sudėkite lašišą į orkaitę arba karšto oro gruzdintuvę. Patepkite sėmenų aliejumi. Kepkite 120°C 50 min. orkaitėje / karšto oro gruzdintuvėje 120°C 30 min.
- Nuplaukite ir supjaustykite papriką, nulupkite ir supjaustykite mangą, avokadą, mėlynąjį svogūną. Smulkiai sukarpykite kalendrą arba petražoles, suberkite druską, supilkite laimo sultis. Viską gerai išmaišykite.
- Ant iškepusios lašišos gali būti išsiskyrusių baltymų. Juos atsargiai nuvalykite. Ant viršaus užspauskite laimo sulčių. Lėkštėje patiekite aplink sudėję mango salsą. Jeigu norite sotesnio patiekalo patiekite su virtais ryžiais. Skanaus!
Naudingi patarimai
Atkreipkite dėmesį:
- Jeigu perkate nesūdytą lašišos filė, prieš kepimą užtepę aliejaus būtinai pasūdykite.
- Jeigu perkate sūdytą lašišą nebesūdykite, bus per sūru.