11.2 C
Kaunas

Paragaukite

2Šis keksiukų receptas universalus. Galite kepti su bet kokiomis mėgstamomis uogomis ar šokoladu. Man skaniausia su avietėmis arba šilauogėmis.

Keksiukų receptas

Iš šio produktų kiekio pagaminsite 13 keksiukų

  • 340 g šviežių šilauogių arba aviečių
  • 120 ml pieno
  • 118 g sviesto
  • 240 g miltų (kaip visada naudoju baltą speltą)
  • 1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
  • pusė šaukštelio druskos
  • 180 g cukraus
  • 1/4 šaukštelio migdolų ekstrakto
  • 2 dideli kiaušiniai

Kaip iškepti keksiukus

  1. Į dubenį suberkite visus sausus produktus, išmaišykite šluotele.
  2. Į kitą dubenį įmuškite du kiaušinius, ir supilkite visus skystus ingredientus: pieną, išlydytą kambario temperatūros sviestą, migdolų ekstraktą.
  3. Skystus ingredientus supilkite į miltų dubenį ir su baltymų plakimo šluotele viską išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Uogas nuplaukite, nusausinkite ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
  5. Tešlą sudėkite į keksiukų formeles.
  6. Dėkite kepti į 190°C įkaitintą orkaitę, vidurinę lentyną, nustačius kepimo funkciją viršus/apačia. Kepkite 30 minučių.

 

Naujausi receptai

Daugiau receptų