2Šis keksiukų receptas universalus. Galite kepti su bet kokiomis mėgstamomis uogomis ar šokoladu. Man skaniausia su avietėmis arba šilauogėmis.
Keksiukų receptas
Iš šio produktų kiekio pagaminsite 13 keksiukų
- 340 g šviežių šilauogių arba aviečių
- 120 ml pieno
- 118 g sviesto
- 240 g miltų (kaip visada naudoju baltą speltą)
- 1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
- pusė šaukštelio druskos
- 180 g cukraus
- 1/4 šaukštelio migdolų ekstrakto
- 2 dideli kiaušiniai
Kaip iškepti keksiukus
- Į dubenį suberkite visus sausus produktus, išmaišykite šluotele.
- Į kitą dubenį įmuškite du kiaušinius, ir supilkite visus skystus ingredientus: pieną, išlydytą kambario temperatūros sviestą, migdolų ekstraktą.
- Skystus ingredientus supilkite į miltų dubenį ir su baltymų plakimo šluotele viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Uogas nuplaukite, nusausinkite ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
- Tešlą sudėkite į keksiukų formeles.
- Dėkite kepti į 190°C įkaitintą orkaitę, vidurinę lentyną, nustačius kepimo funkciją viršus/apačia. Kepkite 30 minučių.