Įdaryti kaušiniai su džiovintais baravykais – vienas iš lengviausių ir greičiausių užkandžių Velykų stalui.
Įdaryti kiaušiniai su džiovintais baravykais
- 5 kaimiški kiaušiniai
- 3 šaukštai džiovintų baravykų (jeigu turite marinuotų irgi puikiai tiks, manau gali būti bet kurie kiti mėgstami grybai)
- 1 nedidelis svogūnas
- 3 šaukštai majonezo
- pipirų, druskos
Gaminimas
- Į nedidelį dubenėlį suberkite tris šaukštus džiovintų baravykų, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 2-3 valandoms.
- Kiaušinius išvirkite kietai. Išvirus, nupilkite karštą vandenį, užpilkite šaltu vandeniu atsargiai nulupkite lukštus.
- Nuluptus kiaušinius perpjaukite per pusę, atsargiai išimkite trynius ir sudėkite į dubenėlį.
- Smulkiai supjaustykite svogūną. Suberkite į iki vidutinės kaitros įkaitintą keptuvę ir lengvai apkepkite.
- Baravykus išgriebkite iš vandens, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sumeskite į keptuvę. Į keptuvę įpilkite tris šaukštus vandens, kuriame mirko baravykai. Pabarstykite druskos ir pipirų.
- Kiaušinio trynį sutrinkite šakute su dviem šaukštais majonezo. Sudėkite iškepusius svogūnus su baravykais, išmaišykite, paragaukite, jeigu reikia pasūdykite.
- Į lėkštę įdėkite salotų ar žalumynų, sudėkite per pusę perpjautus kiaušinių baltymus. Į jų vidurį sudėkite po šaukštą baravykų įdaro. Viršų papuoškite majonezu, pabarstykite pipirais arba laiškiniais česnakais. Skanaus!
Šaldytuve paruoštus kiaušinius galite laikyti iki dviejų dienų. Geriausia pasiruoštą kiaušinių trynių masę laikyti sandariame indelyje atskirai nuo baltymų. Masę sudėti tik prieš patiekiant ant stalo. Tai greitas ir skanus paruoštukas.