Įdaryti kiaušiniai tinka ne tik Velykų stalui. Juos galite ruošti bet kokia proga kai nesugalvojate ką čia dar padėti ant stalo. Šiandien pasidalinsiu 12 idėjų skirtingiems įdarytiems kiaušiniams.
Kiekviena šeimininkė turi savo firminį įdarytų kiaušinių recptą, bet jeigu jis kiek pabodęs gera mintis pokyčiams. Šauni idėja padaryti didžiulį dubenį įdarytų kiaušinių puselių su skirtingais ingredientais, kad svečiai galėtų išsirinkti savo mėgstamiausią.
Įdaryti kiaušiniai
Pirmiausia pasidalinsiu pirminiu receptu kaip paruošti įdarytų kiaušinių „bazę”.
Jums reikės:
- 9 kietai virtų kiaušinių
- pusės stiklinės majonezo
- Atsargiai nulupkite kiaušinius, perpjaukite pusiau.
- Trynius sumeskite į dubenį, sudėkite majonezą, sutrinkite šakute ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Kai pasiruošite kiaušinių „bazę”, sudėkite pasirinktus ingredientus, kuriuos aprašysiu prie įdarų. Ir viską sumaišykite.
- Šaukšteliu sudėkite į baltymų puseles.
- Papuoškite daigais, mėgstamomis žolelėmis (kalendra, petražolėmis, česnakų ar svogūnų laiškais), skrudintos šoninės ar svogūnų traškučiais, majonezu arba ikrais.
Kiaušinių įdarai – 12 skirtingų idėjų
Krabų įdaras. Smulkiai supjaustytus krabus sumaišykite su kiaušinių mase. Galite naudoti krabų lazdeles, įdėti kukurūzų.
Kumpio. Kvadratėliais pjaustytą kumpį sumaišykite su kiaušinių mase. Jeigu mėgstate dėkite ir smulkiai pjaustyto svogūno.
Krevečių įdaras. Krevetes supjaustykite gabaliukais, pabarstykite parmezano, galite įpilti kelis šaukštelius ančiuvių aliejaus, įdėti smulkiai supjaustytą alyvuogę ir sumaišyti su kiaušinių mase.
Sūrio įdaras. Sumaišykite tarkuotą geros kokybės sūrį su česnaku, druska, pipirais ir kiaušinių tryniais.
Skrudinta šoninė. Šoninę paskrudinkite kol taps traškučiu. Susmulkinkite ir sumaišykite su kiaušinių tryniais.
Šprotų įdaras.(mano mamos mėgstamiausias). Smulkiai supjaustykite svogūną, susmulkinkite šprotus ir sumaišykite su kiaušinių mase.
Avokadų įdaras. Supjaustykite avokadą, įspauskite citrinos, įberkite druskos, pipirų ir viską sumaišykite su kiaušinių tryniais. Jei mėgstate galima dėti kepintų svogūnų, jie duos saldumo.
Lašišos. Laukinės lašišos filė supjaustykite nedideliais kvadratėliais ir sumaišykite su kiaušinių mase.
Grybų. Mėgstamus marinuotus grybus supjaustykite ir sumaišykite su kiaušinių tryniais. Pasūdykite ir papuoškite. Galite naudoti mainuotus pievagrybius, kepintus baravykus – naudokite ką turite. Jeigu mėgstate svogūnus, juos dėkite pakepintus su grybais.
Morkų įdaras. Išvirtas morkas susmulkinkite, pabarstykite šiek tiek druskos, pipirų ir sumaišykite su kiaušinių mase. Morkų kiaušiniai saldaus skonio.
Pašteto. Paštetą, kreminį varškės sūrelį ir šiek tiek garstyčių(jei mėgstate aštrumą) sumaišykite su kiaušinių tryniais. Pipirai ir druska pagal skonį.
Pievagrybių ir raugintų agurkų. Marinuotus pievagrybius ir raugintus agurkėlius supjaustykite kvadratėliais, nupilkite sultis ir sumaišykite su kiaušinių tryniais. Čia labai tiktų ir šaukštelis garstyčių.
Naudingi patarimai jei gaminsi įdarytus kiaušinius
Jeigu namuose turėsite didelį svečių būrį, o rankas tik dvi, kiaušinius pasiruoškite iš vakaro. Išvirkite nusilupkite kiaušinius. Sumaišykite įdarą ir sudėkite į sandarų indelį. Baltymų puseles taip pat sudėkite į sandarų dubenį ir padėkite į šaldytuvą. Šventės dieną Jums reikės tik išimti iš šaldytuvo, sudėti įdarą į kiaušinių puseles ir papuošti.