Šis degintas baskų sūrio pyragas minkštos kreminės tekstūros. Nors aš buvau skeptiškai nusiteikusi jį ragaudama, svečiai gyrė ir sakė, kad labai geras. Man šis pyragas kiek panašus į tradicinį Niujorkietišką sūrio pyragą, ar paprastą varškės pyragą, bet minkštesnis, kremiškesnis.
Neišsigaskite, kad naudoju didelį kiekį filadelfijos. Šis varškės sūrelis atrodo riebus, bet lyginant su maskarpone ženkliai liesesnis.
Baskų sūrio pyragas
23 cm formai
- 750 g Philadelphia sūrelio
- 4 kiaušiniai
- 210 g cukraus
- 4.6 g bulvių krakmolo
- 290 g grietinėlės
- 1 šaukštas vanilės ekstrakto
Gaminimas
- Kiaušinius išplakite rankiniu plaktuvu kol masė padidės.
- Plakant pamažu suberkite krakmolą, cukrų.
- Supilkite grietinėlę ir išplakite iki vientisos masės.
- Į dubenį sudėkite Philadephia sūrelį, pakeiskite trintuvo antgalį ir sutrinkite viską iki vientisos masės. Turi gautis skysta tešla.
- Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių. Supilkite paruoštą tešlą. (Jeigu susidarė burbuliukų, prieš pilant į formą perkoškite per sietą).
- Kepkite 200°C temperatūroje 55-60 minučių vidurinėje orkaitės lentynoje.
- Iškepęs pyragas gal būti šiek tiek „judantis. Palikite atvėsti. Atvėsusį padėkite į šaldytuvą ir valgykite kitą dieną.
Skanaus!