Bandelės su rikota ir avietėmis, greitas ir gardus desertas. Puikiausiai tiks pusryčiams ar arbatos pertraukėlei. Pagaminti prireiks vos 20 minučių. Karšti kepiniai man visada primena vaikystę, tad kodėl nepasilepinti namuose?
Bandelės su rikota ir avietėmis
Iš šio produktų kiekio pagaminsite 12 nedidelių bandelių
- 250 g rikotos
- 5-6 šaukštai kondensuoto pieno (saldumą reguliuokite pagal savo skonį)
- sviestinės tešlos (4 lapai 20×11 cm arba 374 g)
- sauja aviečių
- žiupsnis druskos
Gaminimas
- Sujunkite 2 tešlos lakštus į vieną, sutvirtinkite kraštus.
- Į rikotos masę sudėkite kondensuotą pieną, žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite.
- Paruoštą rikotos kremą padalinkite į dvi dalis.
- Ant tešlos lygiai ištepkite kremą (apytiksliai trys šaukštai) nuo krašto palikite kelis centimetrus neišteptus. Pabarstykite aviečių.
- Pradėkite sukti nuo išteptos pusės, susukite į vyniotinį. Sutvirtinkite. Pagamintą vyniotinį supjaustykite į šešias lygias dalis.
- Tą patį pakartokite su likusiais dviem tešlos lapais.
- Į kepimo skardą įteskite kepimo popierių ir kepkite orkaitėje 170°C temperatūroje 20 minučių./ Oro gruzdintuvėje 160°C 15 minučių. Skanaus!