9.4 C
Kaunas

Trinta moliūgų sriuba

Paragaukite

Trinta Moliūgų sriuba rudenį dažnas patiekalas kiekvieno žmogaus namuose. Jie užauga stulbinančio dydžio. Pakelti būna sunku, o ir ridenti reikia pastangų. Bet kaip juos paversti į pelenės karietą? Šiandien su Jumis pasidalinsiu paprastu ir greitu trintos moliūgų sriubos receptu.

Žinau, kad ne visi mėgsta moliūgus, tačiau moliūgai yra nuostabūs dėl savo maistinių savybių. Moliūguose gausu beta karotino, kuris yra galingas antioksidantas.

Valgydami patiekalus su moliūgu sustiprinsite imunitetą, sumažinsite vėžio išsivystymo riziką, sumažinti astmos ir širdies ligų riziką, atitolinsite senėjimo procesus savo organizme. Beta karotinas patekęs į jūsų organizmą virsta vitaminu A.

Azoto oksido fermentai, esantys moliūgų sėklose išplečia kraujagysles, pagerina kraujotaką ir sumažina apnašas arterijose.
Moliūgų sėklos yra vienas iš geriausių natūralių magnio šaltinių, padedančių kontroliuoti kraujospūdį, mažinti širdies ligų riziką ir reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Nedidelėje saujelėje jų yra maždaug pusė rekomenduojamo dienos magnio kiekio.

Augaliniai junginiai, esantys moliūgų sėklose ir minkštime, puikiai padeda absorbuoti gliukozę į audinius ir žarnas, taip pat subalansuoja kepenų gliukozės kiekį.

Be to, moliūguose esantys vitaminai C ir E bei beta karotinas palaiko akių sveikatą ir padeda apsisaugoti nuo senėjimo sukeltos žalos. Moliūguose taip pat gausu cinko.

Trinta moliūgų sriuba

  • 720 ml vandens
  • 1/2 kubelio ekologiško daržovių sultinio
  • 1 moliūgas
  • 2 morkos
  • 1 didelis batatas (saldžioji bulvė) arba 2 paprastos bulvės
  • čiobreliai
  • druskos pagal skonį

Patiekimui

  • Krevetės /vėžių uodegėlės/ moliūgų sėklos/ skrudinta šoninė
  • Skrebutis/ ciabatta / prancūziškas česnakinis batonas

Daugiau sriubų receptų

Pievagrybių sriuba

Žirnių sriuba

Tom Yum sriuba

Daržoviu sriuba

Gaspacho sriuba

Pomidorų sriuba

Burokėlių sriuba

Jeigu pagaminote patiekalą, pažymėkite mus Instagram ir uždėkite grotažymę #maistasantstalo

Gaminimas

  1. Supjaustykite moliūgą, nupjaustykite žieves, išimkite sėklas. Sėklas padėkite ant padėklo džiūti, tai puikus ir maistingas užkandis.
  2. Nulupkite ir supjaustykite morkas, batatą/bulves.
  3. Visus ingredientus suberkite į puodą ir virkite apie 20 minučių kol morkos, bulvė ir moliūgas suminkštės.
  4. Viską sutrinkite elektriniu trintuvu. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  5. Patiekite ant viršaus uždėje kelias krevetes, vėžių uodegėles, galite pabarstyti kiaulienos šoninės ar moliūgų sėklų. Trinta moliūgų sriuba labai gardi su prancūzišku česnakiniu batonu.

Moliūgų sriuba – patarimai

Trinta moliūgų sriuba bus riebesnė ir dar kremiškesnė, jei įpilsite šlakelį įprastos arba kokosų grietinėlės, įbersite krutonų. Karis ir čili šiai sriubai suteiks dar įdomesnį atspalvį.

Skrudinta šoninė, vėžių uodegėlės ar krevetės šią sriubą pavers į tikrą pelenės karietą. Trinta moliūgų sriubą su vežių uodegėlėmis būdavo patiekiama restorane „Pompėja” Kaune. Iki šiol prisimenu tą nuostabų skonį. Toks aromatingas ir gardus priedas tobulai tinka šios rudens daržovės spalvų ir skonių paletėje.

trinta moliugu sriuba su krevetemis trinta moliugu sriuba su sonine

 

Naujausi receptai

Daugiau receptų