Trinta Moliūgų sriuba rudenį dažnas patiekalas kiekvieno žmogaus namuose. Jie užauga stulbinančio dydžio. Pakelti būna sunku, o ir ridenti reikia pastangų. Bet kaip juos paversti į pelenės karietą? Šiandien su Jumis pasidalinsiu paprastu ir greitu trintos moliūgų sriubos receptu.
Trinta moliūgų sriuba receptas
Ingredientai
720 ml vandens
1/2 kubelio ekologiško daržovių sultinio
1 moliūgas
2 morkos
1 didelis batatas (saldžioji bulvė) arba 2 paprastos bulvės
čiobreliai
Gaminimas
Supjaustykite moliūgą, nupjaustykite žieves, išimkite sėklas. Sėklas padėkite ant padėklo džiūti, tai puikus ir maistingas užkandis. Nulupkite ir supjaustykite morkas, batatą/bulves. Visus ingredientus suberkite į puodą ir pavirkite apie 20 minučių kol morkos, bulvė ir moliūgas suminkštės. Viską sutrinkite elektriniu trintuvu. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Patiekite pabarstę moliūgų sėklų su prancūzišku česnakiniu batonu.
Patarimai
Trinta moliūgų sriuba bus riebesnė ir dar kremiškesnė, jei įpilsite šlakelį įprastos arba kokosų grietinėlės, įbersite krutonų. Karis ir čili šiai sriubai suteiks dar įdomesnį atspalvį.
Skrudinta šoninė, vėžių uodegėlės ar krevetės šią sriubą pavers į tikrą pelenės karietą. Trinta moliūgų sriubą su vežių uodegėlėmis būdavo patiekiama restorane „Pompėja” Kaune. Iki šiol prisimenu tą nuostabų skonį. Toks aromatingas ir gardus priedas tobulai tinka šios rudens daržovės spalvų ir skonių paletėje.
Jeigu ieškote įkvėpimo, čia galite rasti daugiau sriubų receptų:
Jeigu pagaminote patiekalą, pažymėkite mus Instagram ir uždėkite grotažymę #maistasantstalo
Moliūgai
Žinau, kad ne visi mėgsta moliūgus, tačiau moliūgai yra nuostabūs dėl savo maistinių savybių. Moliūguose gausu beta karotino, kuris yra galingas antioksidantas. Valgydami patiekalus su moliūgu sustiprinsite imunitetą, sumažinsite vėžio išsivystymo riziką, sumažinti astmos ir širdies ligų riziką, atitolinsite senėjimo procesus savo organizme. Beta karotinas patekęs į jūsų organizmą virsta vitaminu A.